Csézy, rengeteg gyermekprogram és modern fánkok

facebook megosztás

A XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál március 1-én, pénteken kezdődik, a helyszín az első két napon a pláza lesz, vasárnap pedig a Thúry György Múzeumba várják az érdeklődőket. Idén is háromnapos lesz Nagykanizsa legnagyobb farsangi rendezvénye. A 11. Országos Farsangi Fánkfesztivál süteménykészítő versenyére még szerdáig jelentkezhetnek a csapatok. Egyébként az eddigi nevezők közül több csapat is modern fánkokkal várja majd az édesszájú érdeklődőket. Ebben a felgyorsult világban nem mindenkinek van ideje egy hagyományos fánk elkészítéséhez, hiszen egy élesztős tésztának idő kell. Annak lelke van, az egy fél délelőttöt elvesz, ezért divatba jöttek a gyorsabban elkészíthető sütőporos fánknak nevezett termékek. Ezek szintén nagyon finomak, jól elkészíthetők. Amire viszont mindig oda kell figyelni, hogy természetes alapanyagokból dolgozzunk - fogalmazott Pálfi Zsuzsanna mestercukrász.


Jön a XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál

A már országosan is elismert fesztivál első napját a gyerekeknek szentelték: kézműves-foglalkozások, fánkevőverseny és játékos, zenés produkciók is várják kicsiket és nagyokat egyaránt. Maszk- és jelmezkészítő pályázatot hirdettünk Nagykanizsa és vonzáskörzetébe tartozó iskolákban és óvodákban. Jönnek már az alkotások, nagyon-nagyon remélem, hogy minél több kisiskolás és ovis benyújtja pályázatát. Értékes ajándékokkal fogja díjazni őket a zsűri. Lesz egy kézműves-foglalkozás is végig a rendezvény alatt. Készíthetnek a diákok jelmezeket, maszkokat és gyöngyfűzés, valamint fafaragás is lesz - említette Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A fánkkészítő versenyre már több határon túli csapat is jelentkezett, a szombati felvonulásra pedig Horvátországból is érkezik majd egy jelmezes csoport. A fesztivált március harmadikán egy iparművészeti kiállítás és egy jazzkoncert zárja majd a Thúry György Múzeumban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.