Elfogadták a költségvetés tervezetét

facebook megosztás

Elfogadták a költségvetés tervezetét: idén minden eddiginél magasabb összegből, 36 milliárd forintból gazdálkodik a város.

A mai soron kívüli ülésen elhangzott, a források zömét az eddig előkészítés alatt álló, nagy beruházásokra fordítják. Emellett a helyi vállalkozások munkahelyteremtését 50, ingatlanvásárlását pedig további 60 millióval támogatják, hogy növeljék a beruházási kedvet. A szociális szférára 132 millió forintot költenek különböző támogatások és ellátások formájában, a hátrányos helyzetű tanulók ingyenes, balatonmáriai táboroztatására pedig 2,8 millió forintot szánnak. A rendőrség által üzemeltetett térfigyelő kamerarendszer működési támogatására 5, bővítésére 20 millió forintot különítettek el. Dénes Sándor polgármester hangsúlyozta: Nagykanizsa pénzügyi helyzete stabil, és ezúttal sem szorul fejlesztési hitelre. Ugyanakkor az intézmények és a gazdasági társaságok vezetőitől takarékos gazdálkodást kért.


Szita László ismerteti a könyvvizsgálói jelentést a mai soron kívüli közgyűlésen

– Egy költségvetésnek az előkészítése legalább fél évet vesz igénybe. Az összes gazdasági társaság és az összes intézmény vezetőjével több fordulóban tárgyaltunk, de informális közgyűlést is tartottunk, amelyen a képviselők elmondhatták a javaslataikat és a felvetéseiket – a lehetőséggel nem nagyon élt az ellenzék. Azt kell mondjam, minden területre, így a város működésére is tisztességes forrást találtunk, de ugyanúgy az oktatásra, a kultúrára és a sportra is – fogalmazott.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.