Farsangi napokkal búcsúztatják a telet Kaposváron

facebook megosztás

Karneváli hangulattal és futóversennyel búcsúztatják a telet február 8. és 10. között Kaposváron a somogyi megyeszékhely hagyományos farsangi rendezvénysorozata keretében.    

A több mint három évtizedes múltra visszatekintő Kaposvári Dorottya és Félmaraton Farsangi Napokon Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzát idézik fel, amelynek alapjául a költőnek a városban 1798-ban szerzett báli élményei szolgáltak - tájékoztatta a szervező Együd Árpád Kulturális Központ az MTI-t.    

A fesztivál február 8-án délután Csokonai szobrának megkoszorúzásával, a kaposvári ifjak részvételével zajló Deákfarsanggal veszi kezdetét. A Baranta Egyesület, a Langaléta Garabonciások, hagyományőrző néptánccsoportok, civil szervezetek közreműködésével megrendezendő fő program, a Dorottya kisasszony és a Karnevál herceg által vezetett maskarások belvárosi felvonulására február 9-én 15 órától kerül sor.    

A farsangi napok ezen kívül számos színes, érdekes programot kínálnak a város lakóinak és a turistáknak. Lesz térzene, táncház, rönkhúzó verseny, játszóház, álarc- és hangszerkészítő foglalkozás, s egyebek mellett lehetőség nyílik egy vezetett városházi látogatásra is.    

Az érdeklődők szórakoztatásáról a Csiky Gergely Színház színművészei, a Somogy Zenekar, a Somogy Táncegyüttes, az Ördöngösök, a Hajdina és Drávagyöngye néptáncegyüttesek, a Folk-Zona, az Együd Árpád Művészeti Iskola néptáncosai és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara gondoskodik.    

A Kométa 9. Farsangi Félmaraton futói február 10-én 11 órakor rajtolnak el a Kossuth térről, hogy a város legszebb részeit érintve teljesítsék a több mint 21 kilométeres távot.

MTI

Részletes program itt »

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.