Hétfőn ítélethirdetés várható a zalaegerszegi, Csácsi-hegyen kábítószert termesztők ügyében

Hétfőn ítélethirdetés várható a zalaegerszegi, Csácsi-hegyen kábítószert termesztők ügyében, de folytatódik egy csaló kanizsai vállalkozó bűnpere is.

Hétfőn folytatódik a zalaegerszegi, Csácsi-hegyen kábítószert termesztők elszámoltatása

Komoly bűnügybe keverte magát K. R. és a társa: előbbinél a megyeszékhelyi Csácsi-hegyen jó nagy adagnyi kábítószert találtak. A pert már első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa tárgyalja. Holnap folytatódik a vádlottak elszámoltatása: ítélethirdetés várható.

A vád szerint a K. R. terhelthez köthető, zalaegerszegi, Csácsi-hegyen található ingatlanon – lakossági bejelentés alapján – 2017. február 15-én házkutatást tartott a nyomozóhatóság. Ennek során több csomag növényi törmeléket, kristályos anyagot és két akasztós mérleget is találtak, a bűnügybe utóbb K. R. társa is belekeveredett.

A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a lefoglalt növényi törmelék kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazott, melynek mértéke a büntető törvénykönyvben meghatározott, úgynevezett különösen jelentős mennyiséget is jócskán meghaladta, hiszen annak 300 %-a volt.  A kristályos anyag pszichoaktív hatóanyag tartalma pedig meghaladta a csekély mennyiség felső határát. Mindezek miatt különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettével vádolják K. R. terheltet, valamint bűntársát az ügyészek: a holnapi, folytatólagos tárgyaláson ítélethirdetés várható majd.

Holnap folytatódik a csaló kanizsai vállalkozó, B. P. bűnpere is

Holnap folytatódik a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Aradi Krisztina vezette tanácsa előtt egy csaló kanizsai vállalkozó bűnpere: B. P. ügyében további tanúk kihallgatása várható. Röviden idézzük fel a büntetőügy lényegét.

A vád szerint B. P. több alkalommal kért és kapott kölcsönt a sértettől.  Az ügyletben hol magánszemélyként – fedezetként ingatlant, gépkocsit ajánlva – hol pedig egy általa vezetett nagykanizsai cég nevében eljárva vett részt. A sértett előtt úgy tüntette fel magát, mint akinek szándékában és módjában áll visszafizetni a pénzt, ám erre sem magánemberként, sem a cég vezetőjeként nem volt reális esélye. A vádhatóság szerint 2010 novembere és 2013 júliusa között mintegy 40 milliós kárt okozott így a sértettnek.

Papp Attila