Jubileumi bált tartott a Nagykanizsa és Térsége Mentőalapítvány

facebook megosztás

Az egyesület 10. születésnapját ünnepelte a hétvégén. A zenés est bevételéből a nagykanizsai és a zalakarosi életmentőket támogatják a szervezők. A rendezvényen fellépett a Swans Balett- és Tánciskola, a jelenlévők pedig hajnalig táncoltak.

A Nagykanizsa és Térsége Mentőalapítvány jubileumi báljának a közösségápolás mellett az volt a fő célja, hogy az est bevételével támogathassa a Kanizsán és Zalakaroson szolgálatot teljesítő életmentők munkáját. – Nagykanizsa és már Zalakaros mentőállomásának munkáját segítjük. Az alapítvány célja a nagykanizsai és a zalakarosi mentőállomás felszereltségének, mentéstechnikai eszközeinek fejlesztése, valamint a kivonuló bajtársak szociális körülményeinek javítása - mondta Ténai Péter, az alapítvány elnöke.

Az alapítvány a 10 év alatt már rengeteget tett a kanizsai és a zalakarosi mentőkért. – A bál célja, hogy a kivonuló dolgozók munkakörülményeit egy kicsit meg tudjuk könnyíteni. Nem beszélve arról, hogy a vonzáskörzetünkbe tartozó emberek ellátását szolgáló modern eszközök beszerzését a hasonló rendezvények is segítik - tette hozzá Mátrai Tibor, a Nagykanizsai Mentőállomás vezetője.

A dél-zalai mentők társadalmi megbecsültségét jól jelzi, hogy helyi vállalkozások felajánlásának köszönhetően a kanizsai mentőállomás nemrégiben olyan speciális, mentést segítő eszközöket vásárolhatott, amelyekkel a betegek ellátását, a sérültek rögzítését és mozgatását könnyítik meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.