Középpontban a generációk közti együttműködés

Programokban gazdag és változatos évről számolt be az önkormányzat idősügyi tanácsa a mai ülésen. A tavalyi évértékelő mellett a klubvezetőket a csoportok működésének támogatási lehetőségeiről is tájékoztatták.

A klubokat tavaly is számos program várta, az idősek majálisától kezdve a szenior sakkversenyen át a gyalogló világnapi túráig. A rendezvények látogatottsága alapján a kanizsai nyugdíjasok 2018-ban sem vesztettek aktivitásukból, hangzott el az idősügyi tanács ülésén.


Főzőverseny az idősek majálisán.
Ez az egyik legnépszerűbb program a szenior klubok körében
(Fotó: Gergely Szilárd)

– Nagyon örülök annak, hogy a város nagy rendezvényein is ott vannak az idősügyi klubok, legyen szó a város napjáról vagy ahhoz kapcsolódóan a tánc világnapjáról. Fellépnek és jól érzik magukat – mondta az ülésen Dénes Sándor polgármester, az idősügyi tanács elnöke.

A programok zöme, mint például a diákszerkesztők által frissített Szenior Hírportál, vagy a szeniorok iskolája, a generációk közti együttműködésről szólt.


Tanévnyitó a szeniorok iskolájában.
Az érdeklődők már jelentkezhetnek a 2019-es tavaszi szemeszterre
(Fotó: Gergely Szilárd)

A beszámolóban arról is szó volt, hogy az idősügyi tanács tavaly ismét bekapcsolódott az Erzsébet- és az Otthon Melege Programok koordinálásába. Az évindító ülésre a klubvezetőket szintén meghívták, akik a csoportok működésének támogatási lehetőségeiről is tájékozódtak.

– Azoknak, akik klubokba szerveződtek, döntöttünk a pénzügyi támogatásáról. Nekik március 15-ig kell jelezniük azokat a tevékenységeket, amiket terveznek, hiszen ezt a támogatást mindig valamilyen konkrét feladatra adjuk, természetesen azért egy részét kirándulásra is felhasználhatják, ha akarják – fogalmazott Boa Sándor alelnök.

Tavaly 29 klub 1.560.000 forint támogatásban részesült. Minden program, valamint az időseket érintő információ, pályázat megtalálható a Szenior Hírportálon, de a feliratkozott nyugdíjasokat hírlevélben is tájékoztatják a különféle lehetőségekről.