Lendületben a KOKSZ

facebook megosztás

Bemutatta legújabb kerékpárreplikáit a KOKSZ. Az oldtimer közösség ezúttal két különleges velocipéddel és egy áruszállító triciklivel rukkolt elő. A farsangi buliról természetesen a maszkások sem hiányozhattak.

Hatéves lett a kanizsai oldtimer kerékpárosok csapata, amely minden évben egy vidám, farsangi összejövetelen hangolódik a hamarosan kezdődő biciklis szezonra. A mulatság három éve a nagyközönség előtt is nyitott. A jelmez nem feltétele a részvételnek, mégis évről évre egyre többen érkeznek maskarában az Egylet Pincébe.


Ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe bújtak a KOKSZ-osok és barátaik (Fotó: Gergely Szilárd)

– Ősmagyaroknak öltöztünk. Ő Emese, én pedig Ügyek vagyok – árulta el Rajnai Tamás. – Amikor a jelmezkölcsönzőben megtaláltuk ezeket a ruhákat, egyből megtetszettek, mert amúgy is szerettünk volna összeöltözni – tette hozzá Schnellbach Dóra.

A KOKSZ-farsang egyik fénypontja minden évben a régi-új kerékpárok bemutatása. Az egyik replikát a szekszárdi Kovács Margó kapta, aki ezzel a Magyar Velocipéd Barátok első női tagja lett.

– Tavaly májusban, amikor kint voltunk Beltinciben, közöltem a KOKSZ elnökével, Dene Tiborral, hogy megpróbálnám ezt a „velózást”, mert nekem ez úgy bejön. Akkor ott mindjárt ki is próbáltam a Tibor kerékpárján, és gyakorlatilag segítség nélkül betekertem a tömegbe. Hazafelé pedig már meg is kértem Rideg Krisztiánt, hogy készítsen nekem egy velót, amit októberben kaptam meg – mesélte.


Idén három különlegességgel is előrukkolt a KOKSZ.
Balról jobbra: Horváth György az áruszállító triciklin, mellette Dene Tibor.
A két újdonsült velocipédtulajdonos: Rajnai Sándor és Kovács Margó, köztük a replikákat készítő Rideg Krisztián
(Fotó: Gergely Szilárd)

A KOKSZ tavaly hozzájutott egy ’50-es évekbeli triciklihez is, amit elsősorban áruszállításra használtak, de más funkciója is lehetett.

– Kanizsán is volt sok ilyen, de olyanról is tudunk, hogy a boyok például a vasútra ilyennel hordták a bőröndöket, vagy amikor a Balatonra megérkezett a vonat, a gyerekeket elvitték ezzel a szállodába. Tehát ennek volt egy kultusza – magyarázta Dene Tibor, a csoport vezetője.

A triciklit Horváth György újította fel, és hozta vissza szinte gyári állapotra.


A KOKSZ alelnökét születésnapja alkalmából is köszöntötték (Fotó: Gergely Szilárd)

A harmadik, aranyszínű, 125 centis velocipéd tulajdonosa a KOKSZ alelnöke, Rajnai Sándor lett, aki a napokban töltötte be 60. születésnapját, így őt ebből az alkalomból is köszöntötték csapattársai.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.