Megint megcsinálta valaki a tuti balhét Nagykanizsán: 575 forintot zsákmányolt a 24 éves rabló

facebook megosztás

Ismét értetlenkedhet az olvasó: 575 forintért rabolt valaki? És persze, közben kérdések is megfogalmazódhatnak benne, mint e cikk írójában: mit képzelt, hol van, a középkorban? Megérte, megéri majd az a sok évnyi fegyház, amit rámérnek a bírók ezért? Miért teszi valaki tönkre ilyen fiatalon az életét? Számára sosem volt segítség? Számára az erőszak a túlélés egyetlen eszköze? És így fogja leélni az életét, hogy amíg kint van, addig folyamatos veszélyt jelent a társadalomra? Megannyi kérdés, amire bizony az elkövetőnek kellene választ találnia, ha valóban elgondolkodna azon, mit is tett. Lesz majd rá ideje, tengernyi ideje… A rablás részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 24 éves nagykanizsai, visszaesőnek minősülő fiatalember 2018. október 17-én, 6 óra 30 perc körüli időben a Nagykanizsa, Kinizsi utca 42. szám alatti lakóház előtti úttesten leszólította és megállásra késztette az ott gyalogló sértettet. A sértettet felszólította, hogy pénzt, cigarettát, vagy telefont adjon neki. A sértett a kérést elutasította, ezért a terhelt megfenyegette azzal, hogy ha nem ad neki pénzt, cigarettát, illetve a telefonját akkor szétrúgja a térdét. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, sem telefon, és nem dohányzik.

Ekkor a terhelt az útjára engedte, de követni kezdte. A Kinizsi út 69. szám alatti lakóház előtt ismét megállította a sértettet, pénzt és a telefonját követelve, ekkor veréssel fenyegette meg, aki ismét elutasította a kérését. A terhelt ezért a sértett vállán levő táska vállpántját megragadta, majd megpróbálta letépni a sértett válláról, amitől a sértett elesett. Miután a megtámadott felállt a földről, a vádlott ismételten megfenyegette, hogy agyonveri. A sértett ekkor félelmében elővette lakáskulcsát, megmutatta a gyanúsítottnak és közölte, hogy más nincs a táskájában. A sértett ijedtségét kihasználva a terhelt benyúlt a táskába, abból kivette a benne lévő pénztárcát.

A pénztárcában mindössze 575,-Ft aprópénz volt, amelyet a terhelt a markába öntött és eltulajdonított. Ezután visszaadta az üres pénztárcát és továbbra is agyonveréssel fenyegette a sértettet, miközben telefont, pénzt és cigarettát követelt. A táskának az oldalcipzárját is elhúzta, a zsebet is átkutatta, de nem talált semmit. Ezután a Sugár utca felé a helyszínről távozott. A sértett 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett. Mindezért a 24 esztendős fiatalember ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.