Megnyitotta idei előadássorozatát a Király Női Klub

facebook megosztás

A Testünk jelei című rendezvényen Dr. Fliszár Mária volt a vendég. A reumatológus főorvos a komolyabb betegséget megelőző figyelmeztető jelzésekről beszélt.

Egyre többen szenvednek különféle mozgásszervi problémáktól, a statisztikák szerint a betegek száma az elmúlt 20-30 évben 10-15 százalékkal nőtt. Ennek oka lehet az is, hogy több ismeret terjedt el a betegségről, ezért több beteget diagnosztizáltak, de a stressz, a helytelen táplálkozás és a kevés mozgás miatt sokaknál alakul ki a reuma. A téma fontossága miatt a tegnapi előadót már másodszor hívták meg a szervezők. Kicsit hosszabb téli szünet után jelentkezünk most ezzel az előadással. Pár évvel ezelőtt – hiszen már a negyedik éve, hogy a Király Női Klub előadásait szervezzük – volt vendégünk Fliszár főorvosnő, akkor egy nagyon sikeres előadást tartott, s az idejárók kérték, hogy hívjam meg újból a főorvosnőt - mondta dr. Némethné dr. Ignácz Andrea, a klub vezetője.

2019 első klubestje a betegségek megelőzésére és a testi jelzések fontosságára koncentrált. –  Főleg a hölgyeknél, ha megjelenik egy tyúkszem vagy egy bőrkeményedés a talpukon, akkor az nem biztos, hogy csak egy rossz cipőnek, hanem a láb statikájának megváltozásának a következménye, s hiába megy el pedikűröshöz, az csak tüneti terápia. De ha megfelelő cipővel, tornával vagy esetleg betéttel korrigáljuk ezt a statikai elváltozást, akkor megszüntethetjük a tüneteket is. De ezek a tünetek később komoly lábfájdalmakhoz vezethetnek - említette Dr. Fliszár Mária, reumatológus főorvos.

A résztvevők néhány betegség felismeréséhez gyakorlati tippeket is kaptak. A Király Női Klub a téli szünetet követően újra havi rendszerességgel rendez előadásokat a városi könyvtárban.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.