Minden, ami esküvő

facebook megosztás

Volt minden, ami a nagy naphoz kellhet – 10. alkalommal várta a házasság előtt álló párokat a Kanizsai Esküvő Kiállítás szombaton. A Hevesi Sándor Művelődési Központban több mint félszáz szolgáltató mutatkozott be.

Akár a legapróbb részletekig megtervezhették életük nagy napját azok a párok, akik ellátogattak a Kanizsai Esküvő Kiállításra. A szerelmesek nemcsak inspirációhoz, hanem hasznos tanácsokhoz is juthattak.


Az érdeklődők minden kérdésükre választ kaptak (Fotó: Gergely Szilárd)

– Sok menyasszonyi ruhával foglalkozó szolgáltató érkezett, illetve találhatók itt öltönyök, ékszerek, de cukrászokkal és még esküvői lemezlovasokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Itt megtalálható minden, ami egy esküvőhöz kellhet – mondta el a szervezők részéről Osvald Eszter.

A több mint ötven kiállító nagy része a Dunántúlról érkezett, de horvátországi ékszerész is bemutatta a kínálatát. A kiállításon az is kiderült, hogy a vőfélyeskedés még nem ment ki a divatból.

– Nagyobb lakodalmaknál igénylik, hogy legyen vőfély, hiszen jó, ha van, aki összetartja a násznépet. Kisebb rendezvényekre pedig mostanában ceremóniamestereket hívnak inkább – mutatott rá Tóbi vőfély, azaz Tóbiás Ferenc.

Az esküvőkiállítást mindig nagy izgalommal várják a divatbemutatón szereplő lányok, hiszen valóságos ruhakölteményekbe bújhatnak.


Mindenféle stílusú menyasszonyi ruhát fel lehetett próbálni (Fotó: Gergely Szilárd)

– Amikor voltam ruhát próbálni, eredetileg nem ezt választottam, de most mégis nagyon örülök neki, mert tele van csillámokkal. Nagyon tetszik, olyan kis hercegnős – árulta el Bátori Eszter.

A művelődési ház színháztermében is volt mit nézni: az Eraklin Táncklub Egyesület párjai mutattak be különféle koreográfiákat. Mint elhangzott, egyre nagyobb az igény az esküvői táncoktatás iránt, de olyanok is vannak, akik profi táncosokat kérnek fel arra, hogy színesítsék a lakodalmat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.