Síelésben jeleskedett a kanizsai tűzoltó

2019. feb. 13.

Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék össze magukat. Így történt ez idén is. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyt.

Az ország legmagasabb pontján, Kékestetőn több mint százan jelentek meg, az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. Sokan családtagjaikkal együtt jöttek. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sí tudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot.


Fotó: Nagy Csaba tűzoltó főhadnagy - Heves MKI

A tűzoltók sí- és snowboardversenye délutáni órákban kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A férfiak között a 35 évnél fiatalabbak korcsoportjában síelők között első helyen Beck Roland tűzoltó főtörzsőrmester nagykanizsai tűzoltó végzett.

A dobogós helyen végzők ünnepélyes keretek között vehették át a megérdemelt érmeket, okleveleket és ajándékutalványokat Tanka László tűzoltó ezredestől, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület alelnökétől és Czinege Lászlóné tűzoltó ezredestől, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesétől.

Forrás: ZMKI