Szekszárdi győzelem Nagykanizsán

FC Nagykanizsa - UFC Szekszárd 1-2 (0-1)

Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Kubicsek M. G.: Béli M. (63.), illetve Csigi (17.), Tóth T. (89.)

Nagykanizsa, első félidő: Borsi - Kovács Gy., Szabó B., Gerencsér - Horváth B., Kretz, Horváth D., Csáki - Pál D., Vittman, Hetesi. Második félidő: Horvath M. - Pál D., Major, Gerencsér, Horváth B.,- Ekker, Kretz, Béli M. – Lőrincz, Vittman (Horváth D.), Vajda R. Vezetőedző: Barna László.


Béli Milán a 63. percben ballábas lövéssel egyenlített

Fotó: Gergely Szilárd

Barna László együttesének labdarúgói felkészülhettek több játékrendszer begyakorlására is, s mikor tehetnék ezt meg igazán hatékonyan, ha nem egy, szintén a harmadik vonalban küzdő legénységgel szemben. A szekszárdiak is úgy érkeztek, hogy minél többet kihozzanak a készülésük szempontjából számukra is lényeges meccsen, s ha nem is kimondottan tudatos akció végén, de meg is szerezték a vezetést a 17. percben Csigi Ádám révén. A Kanizsa továbbra is támadásban maradt, de próbálkozásaik meddőnek bizonyultak.


Ekker Milán (sötét mezben) a ZTE FC csapatától érkezett az FC Nagykanizsa együtteséhez

Fotó: Gergely Szilárd

A második félidőben már konkrétabb játékot igyekezett bemutatni a vendéglátók egysége és próbálkozásaikat a 63. percben siker koronázta, Béli ballal dropból a balösszekötő helyéről remek gólt szerzett. Horváth Detre beállásával már a két új igazolás, Ekker Milán és Vajda Roland is elöl rohamozhatott. Előbbiről már tettünk említést, a kaposvári Bene-akadémián nevelkedett Vajda pedig a Közép csoportban listavezető Szentlőrinc SE-től érkezett és többek között az ősz folyamán a Nagykanizsán is jól ismert Iváncsának is gólt lőtt a 20 esztendős szélső, akinek szerződtetése már előrehaladott állapotban van. A számára ismerős sárga-feketék ellen sokat próbálkozott az először Kadarkúton igazolt labdarúgó, a kissé tompa hazaiak azonban nem tudták a döntetlent megőrizni, hiszen az utolsó pillanatokban Tóth Tamás is beköszönt, így 2-1-re nyert a Szekszárd.


Vajda Roland (fekete-piros szerelésben) szerdán már a Kanizsa játékosaként térhet vissza Szentlőrincre

Fotó: Gergely Szilárd

Szerdán már a Baranya megyei Szentlőrincen mérkőzik az FC Nagykanizsa gárdája.