Szeretet-szalag-avató

Megkapták a Batthyány Lajos Gimnázium végzősei is a kék szalagot. Az iskolában péntek este tartották a szalagavatót.

Öt osztály 138 diákja érkezett a felnőttlét küszöbéhez. Őket köszöntötték a Batthyány-gimnázium szalagavatóján. Az ünnepélyen Balogh László igazgató arról beszélt, a szív fölé tűzött kék szalag „szeretetszalag”, a BLG pedig boldog iskola és otthon, ahová mindig hazatérhetnek a tanulók.


Baloghné Harkány Judit (jobbra) és tanítványai.
A szalagavató a diákok és az osztályfőnökök életében is emlékezetes pillanat

– Legyen ez a mostani találkozásunk egy agapé, amely a szeretet legmagasabb rangú megnyilvánulása: az agapé feltétel nélküli, odaadó szeretet, amelyben úgy fogadunk el Benneteket, amilyenek vagytok, mert a mieink vagytok. S mert az Isten áll mindnyájunk háta mögött… Azt szeretnénk mindannyian, barátok, szülők, rokonok, tanárok, hogy jobb legyen az életetek! Így tervezzétek felsőoktatási felvételiteket – tanácsolta az igazgató a fiataloknak.

A végzősök nevében a 12.D-s Pécsi Petra búcsúzott, s mondott köszönetet a tanároknak és a szülőknek az elmúlt négy, illetve nyolc év támogatásáért. Mint fogalmazott: ünnepekre, szertartásokra szükség van, „jó egy kicsit megállni a múló időben, a nagy próbatétel előtt”. Az évfolyam életében a következő fontos mozzanat a ballagás, majd az érettségi lesz tavasszal.