Tanulni, küzdeni és nem feladni – tanácsok egy örökdiáktól

Bízzanak magukban és kövessék a vágyaikat – erre biztatta a batthyánysokat a gimnázium volt növendéke, Szakacsits Szabolcs. Az informatikus egy sikeres, finnországi szoftverfejlesztő cég társtulajdonosaként világméretű vállalkozásokkal és gyártókkal dolgozik együtt. Ma négy osztálynak tartott rendhagyó tanórát a BLG-ben.

1988-ban végzett a Batthyány-gimnáziumban Szakacsits Szabolcs, aki ma rendhagyó tanórát tartott egykori iskolájában. Diákkori emlékeiről és a szegedi egyetemi életről is sokat mesélt, de néhány jó tanácsot is adott a mostani BLG-seknek.

– Bízzanak magukban, tanuljanak meg és szeressenek meg tanulni: találják meg a szenvedélyüket, és soha ne adják fel. Kövessék a vágyaikat – mondta.


A rendhagyó órán Balogh László (balra) faggatta Szakacsits Szabolcsot.
Az informatikus arra biztatta a fiatalokat, hogy küzdjenek az álmaikért

Szakacsits Szabolcs a Finnországban működő Tuxera társtulajdonosa. A vállalat irodái világszerte: a Szilícium-völgyben, Szöulban és Pekingben is megtalálhatók. Munkatársaival olyan szoftvereket fejleszt, amelyekért a globális cégek szó szerint kapkodnak.

– Szakacsits Szabolcs nagyon sikeres informatikus vállalkozó külföldön, de ezer szállal kötődik iskolánkhoz és Magyarországhoz. Talán arra is jó példa, hogy a nagyvilágban lehet sokra vinni, felvértezve azzal a tudással, amit ifjúkorban kap az ember, és ugyanakkor lehet kötődni visszafelé a gyökerekhez – mutatott rá Balogh László igazgató.

A vállalkozó nemcsak büszke egykori iskolájára, de lelkes támogatója is az intézménynek, hiszen minden évben segíti a BLG működését.