Új EKG-készüléket kapott a gyermekosztály

Újabb nagy értékű adományt kapott a kórház gyermekosztálya a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamarától. A félmillió forint értékű EKG-készüléket ma adták át az intézmény munkatársainak. A kamara és a szervezet tagjai nem először jótékonykodnak: tavaly például egy futópaddal ajándékozták meg a kórházban gyógyuló gyerekeket.

Évente 2700-2800 fekvő-, és több mint 10 ezer járóbeteget látnak el a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán, ahová még az ellátási körzeten túl, Somogy megye északi részéből is érkeznek kis betegek. Az osztály jelenleg is teljes kapacitással működik az influenzaszezon miatt. Noha az osztály felszereltsége jó, az ott dolgozók mindig örülnek, ha új eszközadomány érkezik. Ma egy félmillió forint értékű, modern EKG-készüléket kaptak a kamarától.


Az osztály egy 12 csatornás, hordozható EKG-készüléket kapott a kamara jóvoltából

– Az EKG egy alapvető műszer az osztályon, természetesen rendelkezünk már ilyennel – mondta el kérdésünkre dr. Nád Márta osztályvezető főorvos. – Szerettük volna azonban kiküszöbölni a rövid ideig tartó, technikai meghibásodásból adódó üzemzavarokat.

Így akkor sem lesz fennakadás az ellátásban, ha egyszerre mindkét készülékre szükség lesz, vagy az egyik meghibásodik.

– A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara minden évben segítséget és támogatást nyújt a gyermekosztálynak, s ebbe mindig bevon egy-egy vállalkozót. Tavaly például a Hidrofilt Kft.-t, idén pedig Bicsák Miklóst. Az összeg nagy részét a kamara állja, de fontosnak tartjuk, hogy valamely kamarai tagunk is részt vegyen ilyen akciókban, a társadalmi felelősségvállalás jegyében – mutatott rá dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kamara nem csak eszközadományokkal segíti az osztály működését: támogatja a kórház új játszóterének ügyét is, amely szintén a beteg gyermekek gyorsabb felépülését szolgálja.