Utolsó vetítés

facebook megosztás

Elbúcsúztak az alkotók és a nézők is a Majdnem eltoltamtól. Tegnap este utoljára vetítették nagyközönség előtt Lendvai Kristóf kisjátékfilmjét. A vetítés utáni beszélgetésen – amelyen részt vett az egyik főszereplő, Herold Levente is – megtudhatták az érdeklődők, hogy a kanizsai rendezőtehetség már következő filmjén dolgozik.

A többször is díjazott – egyebek mellett a 25. Országos Diákfilmszemlén különdíjat nyert – Majdnem eltoltam című kisjátékfilm ugyan fiatalos, humoros formában, de komoly társadalmi és családi problémákat ábrázol. A film több jelenete a fiatal főszereplők számára lelkileg is komoly kihívást jelentett. 

– Amikor a másik főszereplő lánnyal a kávézóban ültünk, az egy elég érzelmes jelenet. Az engem, úgymond, igazán megfogott – mondta el Herold Levente színész.


Lendvai Kristóf (balra) és Herold Levente a közönségtalálkozón (Fotó: Gergely Szilárd)

A közönségtalálkozón a film rendezőjét, Lendvai Kristófot is kérdezhették az érdeklődők. A BLG gimnazistája azt is elárulta, hogy az érettségi után tanulmányait filmes irányban szeretné folytatni.

– Már készül a következő filmünk, már a gyártás, előkészítés folyamatába lép lassan. Ez mindenképpen izgalmas lesz. Hosszú távon pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetemre szeretnék majd menni – fogalmazott Lendvai Kristóf író-rendező.

A 26 perces alkotást a helyi közönség a tavalyi kanizsai moziünnepen is megtekinthette. A tervek szerint Lendvai Kristóf új filmjét nyár végén láthatják az érdeklődők. A fiatal rendező következő mozija egy csaknem 40 perces alkotás lesz, és a felnőtté válás témáját dolgozza fel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.