Vadászörökség - játékfilm

facebook megosztás

Az Országos Magyar Vadászkamara támogatásával elkészült a Vadászörökség című játékfilm, amely a nemzedékek: fiú, apa, nagyapa közötti kapcsolatra alapozva, a vadászat elfogadásának témájával foglalkozik.

Apa: "Mi a Természet munkáját végezzük. Azt a munkát, amit a ragadozókra bízott réges-régen: a medvékre, hiúzokra, farkasokra. De ezeket az ember már kipusztította erről a vidékről, így most már nekünk, vadászoknak kell elvégeznünk ezt a feladatot. És mi így tudjuk szabályozni a vadállományt. Ha egy állat beteg, gyenge, vagy már túl öreg, akkor fegyvert emelünk rá, hogy az élete ne váljon szenvedéssé idekint. Fontos, hogy az állományban csak életerős egyedek maradjanak. Ezt szolgáljuk a vadászattal."

Nagyapa: "Az öregebb generáció átadja helyét a fiatalabbnak. Örülök, hogy én is átadhatom majd a helyemet a fiamnak itt az erdőben. Remélem, hogy majd valamikor ő is átadhatja a magáét az unokámnak. Vigyázzák ők is az erdők népét, legyenek olyan jó pásztorai a vadnak, amennyire csak lehet. Én ehhez minden tudásomat átadom a fiamnak, hogy aztán ő is továbbadhassa azt. Így talán mindig lesz, aki tisztelettel és féltő gonddal tekint az erdőre, és engedi, hogy ebben az ember által uralt világban is élhesse saját életét a maga természete szerint."

Szereposztás: a Fiú - Takács András,  az Apa - Karácsonyi Zoltán, a Nagyapa - Reviczky Gábor

A filmet készítette a Kamerával az Erdőért Egyesület az OMVK támogatásával, valamint a Zalaerdő Zrt.  és a Jos Fashion közreműködésével.

Készítették: Bánhegyi László, Békési János, Csala Nikoletta, fehér Krisztián, Hasulyó Péter, Gróf Miklós, Kis Norbert, Kiss Antal, Kizman Dóra, Nagy Ramóna, Ötvös Milán.

Forrás: ECHO-TV Hazai Vadász/Hazai Erdész TV Magazin

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.