2018-as évjáratú chardonnay lett a város bora

facebook megosztás

Nem volt könnyű dolga az öttagú zsűrinek, hiszen több mint 40 minta versengett a város bora címért. Ezt a megmérettetést öt év szünet után szervezték meg újra a kanizsai gazdák. – Az ötlet az onnan adódott, hogy úgy gondoljuk, elég sok feltörekvő borászat létesült a nagykanizsai és a környékbeli szőlőhegyeken. S úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk megrendezni ezt a városi borversenyt, hogy ők is meg tudják mérettetni magukat. S úgy érzem, hogy ez jobban is sikerült, mint ahogy én azt gondoltam, mert 44 minta érkezett a borversenyünkre. Ez egy nagyon szép szám - mondta Németh József fő szervező.


41 minta közül választotta ki a zsűri a város borát

Nem csak mennyiségben, hanem minőségben is kiválóan teljesített a város borversenye, hiszen 10 arany-, 16 ezüst-, és 13 bronzérmet szereztek a kanizsai nedűk. A zsűri végül 3 champion-díjas bor közül választotta ki a győztest. – Alapvetően egyetértett a bizottság abban, hogy melyik legyen a város bora. De mind a három nagyon szép bor volt. A vörösök közül egy volt, ami igazán kiemelkedett, s ott is volt egy-két aranyérem, amik nagyon szép borok voltak, de egy mondhatni, hogy a többi fölé nőtt. A rosék közül is egyet sikerült végül aranyéremmel jutalmazni - fogalmazott Geönczeöl Attila zsűrielnök.

A verseny eredményhirdetésén ott volt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Dénes Sándor polgármester is. Köszöntőjükben mindketten kiemelték, hogy a zalai borok rendkívül nagy fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években, ami a gazdák minőségi munkájának és összefogásának köszönhető.  Nagy sok munka van benne, sok-sok veríték. Így aki benevez egy borversenyre – én azt szoktam mondani -, hogy mindenki nyer. De természetesen mindig vannak aranyérmesek, ezüstérmesek. Megsértődni pedig nem kell, nem szabad, ha valaki egy szebb eredményt gondolt. Így én örülök, és gratulálok mindenkinek, aki benevezett. Köszönöm a szervezőknek a munkáját, és jövőre legyen újra borverseny - említette Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.

A város legjobb bora címet végül Kápolnás Zoltán 2018-as évjáratú chardonnay-ja érdemelte ki. – Gyakorlatilag, ha azt mondom, hogy váratlanul ért az is igaz, de azt követően, hogy kiderült, hogy három aranyérmes borból kerül kiválasztásra a város bora, akkor már reménykedtem, hogy ez így fog történni. De egyébként a három másik bor is ugyanezt a szintet és kategóriát elérte - hangsúlyozta a győztes gazda.

A 44 minta közül Nagykanizsa borának választott nedűt a Város napján is megkóstolhatják majd az érdeklődők.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.