A balettől kezdve a salsán át a keringőig

A tanulók nyolcféle tánc alapjait sajátíthatták el az Izeg-mozog program keretében. Az uniós projektben számos hasonló rendezvénnyel és eszközökkel is támogatták az oktatást a hazai művészeti iskolákban.

Az egyes táncokhoz használt kiegészítőkről is mesélt interaktív előadásában Kropf Mínea a nagykanizsai művészeti iskola tanulóinak. A különböző táncstílusokat népszerűsítő programon a Farkas Ferenc Zeneiskola balettszakosai vehettek részt. – A növendékeink itt most 3 csoportból vannak, ők az alsós korosztály, hiszen a mesternő azt kérte, hogy külön szeretne dolgozni az alsósokkal, és az idősebb csoporttal. Akik most jelen vannak, ők a Rozgonyi-iskolában és a szepetneki iskolában működő balettcsoportomba járnak - fogalmazott Baj-Pulai Viktória, a Farkas Ferenc Zeneiskola klasszikusbalett-táncpedagógusa.


Nyolc tánc alaplépéseit sajátíthatták el a Farkas Ferenc Zeneiskola balettszakos növendékei

Az előadás gyakorlati részében 8 tánc alaplépéseit sajátíthatták el a fiatalok. Az ország több pontján is tartok ilyen foglalkozásokat, olyan gyerekeknek, akik alapfokú művészeti iskolába járnak, s találkoztak már a tánccal, csak nem mindegyik műfajával. Itt egy „kóstolót” kapnak a tánc minden területéről - mondta Kropf Mínea, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára.

A tanulók képességeinek kibontakoztatását, fejlődését elősegítő programnak köszönhetően a néptánc szakos diákok Kaposváron vehettek részt egy előadáson, a pedagógusok pedig továbbképzésen voltak. A projekt részeként eszközvásárlásra is kapott támogatást a Farkas Ferenc Zeneiskola.