A Csónakázó-tó környékét is megtisztították

Felvételeinken már az egykori favár megtisztított környezete látható - tudósított a Kanizsa Televízió Híradója. Ide rendszeresen raknak le ismeretlenek illegálisan hulladékot. – Szerencsére annyira nem látom vészesnek a helyzetet az erdőben. Mi a kolléganőmmel a Madárerdő Tanösvényen indultunk útnak, ott nem vészes a helyzet. Gondolom, a tó körül kicsit több szemét van, mint az erdőben – fogalmazott Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-ügyintézője.

A mozgalomhoz csatlakozók több útvonalon indultak el. A futóklub tagjai a part mentén és az erdei tornapálya környékén gyűjtötték a szemetet. Ezeken a helyeken valóban több volt a tennivaló.

A futóklub csaknem 20 tagja csatlakozott a mostani akcióhoz. A klub és a Zalaerdő már többször szervezett közös szemétszedést.  – Tavaly ősszel a szaplányosi részen szedtünk közösen szemetet. Ez azért történt, mert gyakran látjuk futóként, amikor a természetben futunk, hogy sok ember elhagyja maga mögött a szemetet. Nagyon zavar ez minket, szeretnénk egy kicsit megtisztítani a környezetünket. Az a baj, hogy sokkal kevesebben vagyunk futók, hogy összeszedjük, mint amennyi szemetet látni az út szélén szanaszét – mondta el Léhárt Zoltán, a Kanizsai Futóklub alelnöke.

A Zalaerdő Zrt. a héten két zalaegerszegi és egy nagykanizsai helyszínnel csatlakozott az országos akcióhoz. Az erdők megtisztítása azonban nem ér véget, a napokban zárt, csak a cég dolgozóinak szóló szemétszedési akció is lesz.