A gyermekei szeme láttára rugdosta meg a sógornőjét

facebook megosztás

Nem hinném, hogy rajongana a sógornőjéért az a 44 éves férfi, aki a gyerekei szeme láttára rugdosta össze a nőt. Azt meg végképp nem tudom elképzelni, hogy ezután a testvérével jó viszonyt fog majd ápolni a meggondolatlan férfi. A meghökkentő büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy zalai községben élő, 44 éves férfi 2018. november 1. napján a szüleinél tartózkodott a lakhelyével azonos faluban, amikor ott megjelent a testvére felesége, a 4 és 6 éves gyermekeivel. A terhelt megjegyzéseket tett a sógornőjének, annak kapcsán, hogy a férje munkavégzés miatt távol maradt. A nő 11 óra 50 perckor a két gyermekével a közeli buszmegállóhoz indult, azonban útközben felhívta a férjét és beszámolt neki a terhelt megjegyzéseiről. A férj a hallottak után telefonon azonnal számon kérte a testvérét a feleségével kialakult konfliktus miatt.

A terhelt ekkor kerékpárra szállt, és a sértett után hajtott, aki a buszra várakozva a buszmegálló mögötti kereszteződésénél lévő, az utcáról is jól belátható játszótéren tartózkodott a gyermekeivel. Indulatosan felelősségre vonta a nőt, amiért a férjének beszélt a vitájukról, eközben két ízben meglökte a mellkasánál a sértettet, majd a jobb szeme alatt megütötte. A sértett védekezésképp pofon ütötte a terheltet, aki ezt követően a hajánál fogva megrángatta a nőt, aki ennek hatására hátra tántorodott. A férfi eztán hasba rúgta a sértettet, aki ettől a földre esett. Ekkor a terhelt kerékpárral elhagyta a helyszínt. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindemellett a cselekmény szemtanúja volt a sértett két kiskorú gyermeke is, akik a látottak hatására sírva fakadtak. Ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt is vádat emelt a 44 éves férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.