A természet megtisztulásáért – a Szent Ferenc Zarándokközösség is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

Nagy Vendel, a Sarlós Boldogasszony Plébánia plébánosa áldása után láttak munkához a Szent Ferenc Zarándokközösség tagjai. A csoport azért csatlakozott az országos kezdeményezéshez, mert véleményük szerint a böjti időszak alkalmas arra, hogy a testi, lelki megújulása mellett, tegyenek valamit a termeszét megtisztításért is. – Úgy gondoltuk, hogy szükséges az, hogy a környezetünket szebbé, tisztává tegyük. A bagolai erdőnek egy részét tisztítjuk ki, ehhez inspirációt adott az egyik zarándok testvérünk, Péter, aki ennek az erdőnek az erdésze - említette Horváth György, a Szent Ferenc Zarándokközösség vezetője.

Böröczki Péter szerint a bagolai erdőszélekben is komoly probléma az illegális szemétlerakás, ezért is javasolta, hogy egy ilyen területet tisztítson meg a zarándokközösség. Gondot okoz, hogy a kocsikból is kidobálják menet közben a szemetet, s meg is állnak és nagyobb csomagokban hoznak szemetet, tehát szemétlerakónak használják a kocsibejárókat az erdő mellett.


30 zsák szemetet gyűjtöttek a Szent Ferenc Zarándokközösség tagjai   Fotó: Gergely Szilárd

Szent Ferenc Zarándokközösség 15 tagja 30 zsáknyi szemetet gyűjtött össze. A TeSzedd! akcióhoz is csatlakozó csoport tagjai minden hónap 13. napján Homokkomáromba mennek, hogy ott részt vehessenek az engesztelőnapi szentmisén.