Átadták

facebook megosztás

A történelmi egyházak képviselői is megáldották a felújított, egykori MÁV-NTE csarnokot. Az ünnepélyes avatón Dr. Iglódi Endre is, aki kiemelte: az 1866-ban alapított Nagykanizsai Torna Egylet rászolgált egy a tradícióihoz méltó, korszerű sportcsarnokra. – A MÁV-NTE Magyarország legrégebben létrehozott egyesülete. Egyedül vallhatja azt, hogy több mint 150 esztendős. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez a csarnok elsősorban nem a kézilabdának adott otthont, hanem a legyünk őszinték: a kosárlabdának. Gábor Erzsébet Nagykanizsa ikonikus kosárlabdahőse, és a többi NB I-es csapat is ebben a csarnokban játszott.

A sport és a fiatalok támogatása kiemelten fontos a magyar kormány számára. A társasági adóból finanszírozott csarnokfelújítás is jól illeszkedik ezen célok közé, hiszen a megfelelő körülményeknek köszönhetően még több tehetséges kanizsai sportolót nevelhetnek a dél-zalai a szakemberek - hangsúlyozta Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.

A másodosztályba 2018-ban visszajutó kanizsai férfi kézilabdacsapat pár hete már saját, felújított csarnokában fogadhatja a vetélytársakat. A sportág kanizsai képviselőinek összefogása nélkül ez nem jöhetett volna létre. – Az akarat óriásaiként munkájukkal és támogatásukkal, a mai nappal Nagykanizsa sport- és kézilabdaéletének lehetőségeit teljesebbé tették - említette Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere.


Csaknem 300 millió forintból újult meg a TUNGSRAM SE – Nagykanizsa csarnoka  Fotó: Jancsi László

Az ünnepélyes avatón Cseresnyés Péter kiemelte: a sportlétesítmények fejlesztései is mind azt a célt szolgálják, ami egyre inkább kihal a nyugati társadalomból, azaz a hagyományok tiszteletét és a hazai érékekbe, tudásba vetett bizalmat. - Ezáltal tud összefonódni a hagyományok tisztelete és a sikeres jövőbe vetett hitünk, ami hazánk és egyben a valódi, de mára megfáradt Európa szellemiségének a lényege is. Hisz mi úgy gondoljuk, hogy azokra az értékekre érdemes és kell alapozni, amelyek e földben gyökereztek és sarjadtak, megteremtve az utat a jövőnek. S nem azoknak az átplántált tömegeknek, akik számára a mi múltunk csupán sötét és romló üresség - fogalmazott a politikus. 

A szalagátvágás után azonnal birtokba is vették a csaknem 300 millió forintból felújított csarnokot a TUNGSRAM SE – Nagykanizsa utánpótlásában pallérozódó tehetségek. A tervek szerint a környező iskolák diákjai is használhatják majd az intézményt.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.