Átszerelte a rendszámtáblát – még aznap meg is bukott

facebook megosztás

Ausztriában vásárolt teherautóra szerelte egy magyar Transporter rendszámát, még a tavalyi esztendő nyarán egy zalalövői férfi – még aznap meg is bukott a mutatványa. A bűntett részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kértem rövid tájékoztatást.

– A bűncselekmény elkövetésével egy zalalövői férfitvádoltunk meg, aki az egyedi azonosítójellel való visszaélést 2018. június 03. napján, a reggeli órákban követte el – hangsúlyozta dr. Pirger Csaba. – Ezen a napon, a zalalövői lakóhelyének udvarán, az általa korábban Ausztriában vásárolt, és onnan behozott, Magyarországon még forgalomba nem helyezett, rendszám nélküli, Ford Transit típusú tehergépkocsira felszerelte egy Volkswagen Transporter típusú tehergépkocsi rendszámtábláját.

– A terhelt ezt követően, az ily módon meghamisított hatósági jelzésű tehergépkocsit használta, azzal lakóhelyéről Türje községbe közlekedett 2018. június 03. napján. A meghamisított hatósági jelzésű tehergépkocsit a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei – állampolgári bejelentés alapján – még aznap, 19 óra 50 perckor, helyszíni szemle keretében megtekintették és a tehergépkocsin lévő rendszámtáblákat le is foglalták.A forgalmi jelzések átszerelése miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosítójellel visszaélés bűntettéért emelt vádat a férfi ellen – mondta végül a főügyészségi ügyész.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.