Az idén is csatlakozott az ökumenikus világimanaphoz a nagykanizsai evangélikus gyülekezet

A világ minden táján március első péntekén tartják az ökumenikus világimanapot. A kanizsai evangélikusok rendre csatlakoznak. – Minden évben más ország keresztényei a vendéglátók, és ökumenikus keretek között kialakítanak egy munkafüzetet, egy munkaprogramot, amin keresztül bemutatják magukat, a történetüket, a népüket, kultúrájukat, kereszténységüket, hitüket – fogalmazott Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az ökumenikus világimanap házigazdája idén Szlovénia volt. A nagykanizsai evangélikusok ez alkalomból a Muravidékén található Tótkeresztúr gyülekezetének tagjait is vendégül látták, akikkel már korábban is jó viszonyt ápoltak. – Azt hiszem 180 ország, illetve asszonykör tartozik ebbe a női világimanapba, közösségbe és csak 180 alkalom után kerülhet egy országra megint sor. Számunkra ez egy nagyon fontos nap, mert pont ránk került a sor, és nemcsak otthon ünnepelhetünk a közösségünkben, hanem ezt az örömhírt Nagykanizsára is elhozhatjuk – mondta el Andrejek Mitja, tótkeresztúri evangélikus lelkész.


A nagykanizsai evangélikusok ez alkalomból a Muravidékén található Tótkeresztúr gyülekezetének tagjait is vendégül látták

A világimanap programját a szlovénok állították össze. A Lukács evangéliumából származó „Jöjjetek, mert már minden készen van!” igeszakasz a társadalmi periférián élőkre hívja fel a figyelmet, ugyanakkor foglalkozik a vendégvárás-vendéglátás, Jézus asztalközösségei és az egymás felé fordulás témakörével is. – Nekem fontos azért is, mert katolikus hitoktató vagyok, és érdekes az, hogy az egész világnak az asszonyai mind egyek, nincs különbség köztük. Nem számít, hogy néger, vagy szlovén, vagy magyar – mind egyek vagyunk. A hit az egy, az Isten, az egy – nyilatkozta Hari Adrijana.A közös imádság és éneklés mellett a házigazda ország kultúrájával, hagyományaival is megismerkedhettek az egybegyűltek, akik a tradicionális szlovén ételekből is ízelítőt kaptak.