Az ország harmadik legjobb gépi forgácsoló tanulója lett a cserhátis Markán Zoltán

facebook megosztás

A verseny fináléjába egy írásbeli forduló, majd az elődöntő sikeres teljesítése után lehetett bejutni. A gépi forgácsolók legjobbjainak egy hosszbordás szíjtárcsa elkészítése volt a feladat, Markán Zoltán végül harmadikként zárt.– A döntőben már két napig tartott a verseny. Én úgy gondolom, hogy csalódtam a döntő feladataiban, hiszen az ember jobban rákészült, majd szinte ugyanazt kapta vissza, mint az elődöntőben. Egy valami viszont pozitívan fogott meg a versennyel kapcsolatban, mégpedig az, hogy nem versenyhangulat volt, hanem inkább olyan volt, mintha egy jó baráti társaság között tudtam volna dolgozni - említette Markán Zoltán.


Az alapos felkészülésnek meg lett az eredménye, Markán Zoltán harmadikként zárta a gépi forgácsolók versenyét   Fotó: Cserháti-iskola

A Szakma Sztár verseny elődöntőjébe több cserhátis diák is eljutott, nekik alig pár pont hiányzott ahhoz, hogy a fináléban is megmutathassák tudásukat. – Két gépgyártástechnológiai technikusunk is országos 6., illetve 11. helyezést ért el. Így azt gondolom, hogy mellettük sem mehetünk el szó nélkül. Nekik és természetesen Zoltánnak is gratulálok a harmadik helyezésért. S fontos gratulálni és megköszönni a felkészítő kollégák munkáját is - fogalmazott Péterváriné Kiss Sarolta, a Cserháti-iskola igazgatója.

Az idei Szakma Sztár versenyen mintegy 7500 diák vett részt. A rendezvényre sok általános iskolás is kilátogatott, hiszen az esemény egyik fő célja, hogy a pályaválasztás előtt állók körében népszerűsítse a különböző szakmákat.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.