Az udvaron, fóliasátorban nevelgette a kannabiszt a zalai drogtermesztő

facebook megosztás

Otthon, az udvaron, egy fóliasátorban nevelgetett vagy 3 tucatnyi kannabisz-tövet egy 41 éves férfi a tavalyi esztendő nyarán. A saját termesztésű drog persze nem maradhatott titokban, így, egy „szép napon” a zalaegerszegi nyomozók másztak át a kerítésén, és fogták el a férfit. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Egy 41 éves, a zalai megyeszékhelyhez közeli községben élő férfi 2018 áprilisának közepén – pontosabban már nem meghatározható időben –, az általa az utcán talált kannabisz magokat hazavitte lakóhelyére, majd azokat az udvarában elültette.

Ezt követően a terhelt a kannabisz magokból kikelt, növekedésnek indult 31 tő kannabisz növényt az ingatlanja udvarán, egy általa készített fólia sátorba ültette át 2018 májusának végén, majd azokat ott gondozta tovább. Így ment ez egészen 2018. augusztus 01. napjáig, mikoris a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói rajtaütöttek, és lefoglalták az udvaron lévő fólia sátorban nevelgetett, 31 tő kannabisz növényt, amelyek 40 cm-től 330 cm-ig terjedő magassággal rendelkeztek. Lefoglalták továbbá a növényekről leszedett és kiszárított, 22,16 gramm nettó tömegű növényi anyagot, valamint a növények termesztéséhez használt 2 literes kézi permetezőt, metszőollót és 14 darab fa karót is.

A terhelttől lefoglalt növényi anyag kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmazott. Mivel mind a kannabisz, mind pedig a delta-9-tetrahidrokannabinol kábítószernek minősül, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a 41 éves férfi ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.