Cserediák programot indítanának nagykanizsai és indiai oktatási intézmények között

facebook megosztás

Kumar Tuhin körútjának egyik első állomása volt Dél-Zala központja. A nagykövetség és a város már évek óta jó kapcsolatot ápol, hiszen a Sass Brunner család jelentős szerepet töltött be a dél-ázsiai ország művészetében.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, valamint Dénes Sándor polgármester fogadta az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövetét, Kumar Tuhint. A délelőtti sajtótájékoztatón kiderült, hogy gazdasági és oktatási programokban is terveznek kanizsai és indiai együttműködést a közeljövőben. A kanizsai felsőfokú intézményben tanuló diákok, akár néhány hónapra vagy hosszabb időre Indiába mehetnek tanulni, és viszont. S úgy gondolom, hogy előbb-utóbb eljön az ideje annak is, hogy indiai cég jelenik meg nálunk, de ha van olyan Nagykanizsán működő cég, amely lát ebben lehetőséget, ugyanúgy Indiát is felkeresheti - fogalmazott a polgármester.


Kumar Tuhin körútjának egyik első állomása volt Dél-Zala központja

A nagykanizsai víztechnológiai kutatások, valamint a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán folyó képzések egyaránt jó alapjai lehetnek egy hosszútávú együttműködésnek. Abban az Indiában folyó nagyszabású programban, amely a víztisztítást, illetve a szennyvízkezelést tűzte ki céljául, azok a szakmai tapasztalatok, az a szakmai tudás, ami Magyarországon és itt Nagykanizsán is ezen a téren rendelkezésre áll, hasznos lehet Indiában is - nyilatkozta  Kumar Tuhin. 

A nagykövetség és a város jó kapcsolatának alapja a Sass Brunner család indiai művészetben betöltött jelentős szerepe. A kulturális kapcsolatok kiszélesítésére India-nap is lesz az idei bor- és dödöllefesztivál ideje alatt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.