Döntöttek

Nem emelkednek a térítési díjak az idősek otthonában és bölcsődékben – egyebek mellett erről is döntöttek a soros közgyűlésen.

A testület elfogadta három városi cég üzleti tervét, valamint a kulturális és közművelődési intézmények idei munkatervét is. Az ülésen Berke László, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője tájékoztatta a képviselőket a bűnügyi, a közbiztonsági és a közlekedésbiztonsági helyzetről. Sok más mellett elhangzott: a kapitányság területén 2018-ban csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, és nőtt a nyomozások eredményessége, továbbá az állomány aktívabban jelen volt a közterületeken.


Az ülésen több mint 20 napirendi pontot tárgyaltak

– Beszéltünk a kamerarendszerről is. Ez a megelőzést és a felderítést egyaránt szolgálja, hiszen egyre több térfigyelő kamerát helyezünk ki, és ezt folytatjuk a jövőben is. Ezeket az eszközöket bekötik a rendőrkapitányságra, ahol figyelik a felvételeket, s ha szükséges, azonnal intézkednek. Előjött például a szelektív szigetek kérdése – mint mindig –, vagyis az, hogy milyen rendetlenség van a környezetükben. Sok megtévedt, felelőtlen ember oda hordja a szemetet és a kommunális hulladékot, úgyhogy a terveink közt szerepel, hogy ezeket a szigeteket kamerával megfigyeljük. Akit pedig tetten érnek, megkapja méltó büntetését, és így elmenjen a kedve attól, hogy a szemetét oda hordja – mondta el kérdésünkre Dénes Sándor polgármester.