Dr. Pintér Ferenc, nagykanizsai matematika tanár Mester-M Díjas!

facebook megosztás

Dr. Pintér Ferenc, nagykanizsai matematikatanár is ott volt pénteken a között a tíz tehetséggondozó, utánpótlás-nevelő, edző és pedagógus között, akik kiérdemelték az idei MOL Mester-M Díjat. A kitüntetéseket a MOL vezetői és a MOL Alapítvány kuratóriumi tagjai adták át a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban.


Dr. Pintér Ferenc a fotón jobbról a második

Idén is öt-öt kiváló tanár és edző kapta meg a MOL Mester-M Díjat

Március 22-én MOL Mester-M Díjat vehetett át tíz kiemelkedő munkát végző pedagógus a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban. A díjakat a MOL vezetői és az Alapítvány kuratóriumi tagjai adták át.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették az elismerést. 

„Az elmúlt 12 év alatt tehetségtámogató programjaink több mint 4800 fiatalt segítettek több mint 600 millió forinttal. A tehetséges fiatalok mögött álló, sokszor láthatatlan mesterek munkája nélkül azonban nem születhetnének meg azok a hazai és nemzetközi sikerek, amelyekre oly büszkék vagyunk” – mondta beszédében Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban tartott március 22-i ünnepélyes díjátadón. 

A Mester-M Díj 2018-as nyertesei természettudományos területen Giliczéné László Kókai Mária, informatika- és fizikatanár (Csongrád), Gőz József, biológia-kémia szakos tanár (Debrecen), Dr. Pintér Ferenc, matematikatanár (Nagykanizsa) és  Dr. Szalainé Tóth Tünde, biológia-kémia szakos tanár (Veszprém). Művészet kategóriában Polónyi István hegedűtanár (Budapest), Sármai József zongoratanár (Budapest) és Szabóné Biró Klára furulyatanár (Miskolc) részesült elismerésben. Sport területén díjat kapott ifj. Tomhauser István testnevelő tanár, atlétika szakedző (Budapest), Ughy Imre kajak szakedző (Tiszaújváros) és Nagy Péter testnevelő tanár, röplabda szakedző (Kecskemét).

A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díj az elmúlt több mint tíz évben az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottakkal együtt 105 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült az elismerésben.

Dr. Pintér Ferenc munkásságát bemutató kisfilmet ide kattintva tekintheti meg »

Dr. Pintér Ferenc (1949)

matematika tanár, Nagykanizsa

Dr. Pintér Ferenc a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium nyugalmazott matematika tanára, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának tanára, a Matematikai Tehetségekért Alapítvány elnöke, a középiskolai matematikai tehetséggondozás meghatározó személyisége. 

Évtizedek óta dolgozik a magas színvonalú matematikai tehetséggondozás megteremtéséért. Létrehozta az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozót, közreműködött a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny meghonosításában. Tanítványai sikeresen szerepelnek a tanulmányi versenyeken, majd folytatják egyetemi tanulmányaikat, szakmai pályafutásukat. Precizitása példamutató, személyisége meghatározó a diákok számára. Az Erdős Programban résztvevő egykori tanítványai jelölték, akik ma meghatározó munkakörökben dolgoznak az üzleti szférában, software fejlesztésben, vagy egyetemi oktatók lettek. Munkáját többek a Magyar Köztársasági Arany érdemkereszttel és Rátz Tanár Úr Életműdíjjal ismerték el.

Forrás: molalapitvany.hu

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.