Egerszegi siker a megyei rangadón

Ziccer NLSE (6.) – ZTE FC (3.) 1-2 (0-1)

NB II Nyugati csoport nő labdarúgó-mérkőzés, 11. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Vámosi (Szalai D., Kocsis A.). G.: Buncsák (52.) illetve Horváth L. (36.), Bicsák (63.)
NTE: Balassa Sz. – Gelencsér (Szalai L., 60.), Buncsák, Boros, Farkas, Tarsoly, Szollár, Szabó Zs., Molnár R., Latin, Kozma. Edző: Benedek József.

A táblázaton hatodik kanizsaiak igyekeztek tanulni az őszi mérkőzésből – akkor a Zete nyert 7-0-ra – és a vendégek gyorsabb játékát lassítani. Ez hosszú ideig sikerült is, a harmadik helyen álló zalaegerszegiek az első félidő hajrájához közeledve, a 36. percben tudtak csak vezetést szerezni Horváth Lilla révén. A második játékrészben igyekezett bátrabb játékra váltani és határozottabb kontrákat vezetni a házigazda és egy ilyen után egyenlíteni is tudott Buncsák Réka az 52. percben. A ZTE FC jó tíz perc elteltével újra vezetéshez jutott, Bicsák Krisztina két védő közé befutva a kék-fehérek második gólját szerezte. Ahogy haladt előre az idő, a felek úgy lettek talán fáradtabbak, így az eredmény már nem is változott.

- A játék képe alapján a vendégek győzelme úgy gondolom, megérdemelt - fogalmazott a kanizsaiak trénere, Benedek József. - A második félidőben már próbáltunk kezdeményezőbbek lenni és akkor már gólt is tudtunk szerezni. Azt hiszem, az őszi fiaskó után bizonyítottuk, hogy koncentráltabban is tudunk játszani.