Elindult a kormányablak busz

facebook megosztás

Az országban már 11 busz járja főként a vidéki településeket, megkönnyítve ezzel az emberek ügyintézését. A megyei mobil ügyfélszolgálat tegnap délután Pusztamagyaródra érkezett. Egy ügyfélkapu jön itt létre, olyan ügyfélszolgálatot látnak el, mintha valaki bemenne a járási központba, bemenne az ottani kormányablakhoz, és ott intézné az ügyeket. Mindent meg tudnak csinálni ebben a buszban a kollégák, minden olyan ügyet, amit egyébként a járási hivatalban is el tudnának intézni - fogalmazott Cseresnyés Péter, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Cseresnyés Péter választókerületében 81 kistelepülés van, köztük számos olyan, amely 20-30 kilométerre van egy kormányablaktól. A mobilizált ügyfélszolgálatnak köszönhetően nincs szükség az akár többórás utazásra, aminek így a költségét is meg lehet spórolni. Ez alatt a néhány hónap alatt már több mint 400 ügyfelünk volt a kistelepüléseken. Próbáljuk minél inkább népszerűsíteni is, hogy éljenek az állampolgárok ezzel a lehetőséggel. Tulajdonképpen az államigazgatási szolgáltatás házhoz jön ebben az esetben - tette hozzá Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott.

Az adatok alapján az eddigi 400 ügyfél kétharmada teljes körű ügyintézést vett igénybe a kormányablak buszban,  egyharmaduk pedig tájékozódott valamilyen ügyének állásáról. A legtöbben társadalombiztosítási ellátással, okmányügyintézéssel, ügyfélkapunyitással, gépjármű ügyintézéssel kapcsolatban keresték fel a zalai  kormányablak buszt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.