Erőszakkal akarta visszaszerezni volt élettársát

Egy pécsi férfi tett bejelentést 2019. március 18-án 9 óra 30 perc körül a rendőrség ügyeletére, mert Pécsett, a Szeptember 6. téren bántalmazták, elvették a telefonját, majd egy kocsival elvitték élettársát és annak gyermekét. A rendőrök a helyszín közelében elfogtak egy 22 éves lenti lakost, majd a 6-os számú főúton Szigetvár közelében egy 26 éves lenti és egy 27 éves pákai férfit. A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a 27 éves pákai férfi és két rokona elment a férfi volt élettársának pécsi lakcímére, ahol a nőt és gyermekét az autóba ültették, onnan nem engedték őket kiszállni. A dulakodás során a 27 éves férfi elvette a nő új élettársának mobiltelefonját is, majd megütötte a férfit, aki a bántalmazás során orrcsonttörést szenvedett. Az elkövetők ezután a nővel és a kisgyermekkel elindultak Pákára.

Elfogásukat követően a három férfit a rendőrök kihallgatták gyanúsítottként. A volt élettárs elmondta, hogy így szerette volna elérni, hogy visszamenjen hozzá a nő és a gyermek, rokonai pedig segítettek neki.

A három férfi ellen többrendbeli személyi szabadság megsértése bűntett, a 27 éves pákai férfi ellen - őrizetbe vétele mellett – pedig kifosztás, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.