Fiatalkorú betörők fosztogattak a nagykanizsai, Szentgyörgyvári-hegyen

facebook megosztás

A rossz irányba indult el két fiatal az életben, mikor a hegyi pincék fosztogatását gondolták megfelelőnek arra, hogy pénzt szerezzenek. Innen már nem sok lehetőségük maradt a javításra: gyökeresen meg kell változtatniuk az eddigi életstílusukat, no meg a gyerekes felfogásukat is, ha valami jót szeretnének kapni a jövőben ettől az élettől. Remélem, olvassák ezt, és rádöbbennek: ez az út sehova sem vezet, csak a börtönbe, amelynek – ellentétben azzal, amelyet most, tizenegynéhány esztendősen gondolnak – nincs semmiféle romantikája… Annyi ilyet láttam már: a betörések után jönnek majd a személy elleni, erőszakos támadások, és azzal annyi. A sopronkőhidai fegyház sűrűn berácsozott ablakán nézegethetnek kifelé hosszú-hosszú éveken át, és sirathatják majd nap, mint nap az elrontott életüket… A két kamasz ellen folyamatban lévő büntetőügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

A fiúk – akik mindketten egy Somogy megyei térségi általános iskola, szakiskola és kollégium tanulói – 2018. szeptember 21. napján, pénteken ahelyett, hogy hazautaztak volna, az I. rendűként megvádolt fiatalkorú terhelt féltestvéréhez mentek a nagykanizsai, Szentgyörgyvári-hegyre és a hétvégét ott töltötték. A terheltek – mivel már sem élelemre, sem a visszautazásra nem volt pénzük – elhatározták, hogy megpróbálnak helyben pénzhez jutni. Ennek tükrében, 2018. szeptember 25. napján megjelentek a Szentgyörgyvári-hegy Barackfa utcájában,az egyik körbekerített hétvégi háznál, ahol a kerítés alatt bekúsztak az ingatlan udvarára. Itt az I. rendű terhelt betörte a hétvégi ház ajtajának üveg ablakát, majd mindketten bemásztak az így keletkezett résen át az ingatlanba. A terheltek a hétvégi házban kutatást végeztek, mindent felforgattak, majd onnan egy motoros láncfűrészt és egy kézi polírozó gépet, továbbá egy damilos fűkaszát és egy fúrógépet hordtak ki a házból. Az utóbbi két szerszámgépet az udvaron hagyva, a láncfűrésszel és a kézi polírozó géppel távoztak a helyszínről, majd azokat a közelben lakó ismerősüknek értékesítették, mindössze 5.000 Ft-ért. A terheltek a kapott pénzt közösen felélték.

A két kamaszkorú bűnelkövető két nappal később, 2018. szeptember 27. napján újra megjelentek a fenti ingatlannál, ahol az általuk előzetesen feltört hétvégi házból és annak udvaráról további különböző értékeket, szerszámokat vittek még magukkal,összesen – megközelítőleg – 100 ezer forintos kárt okozva. Mindezekért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú férfiak ellen.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.