Gazdát cserélt a harcosok lobogója

facebook megosztás

Gazdát cserélt a harcosok lobogója. A Spartan Race második napján a kanizsai szervezőcsapat visszaadta a vándorzászlót Eplénynek, hiszen ott rendezik a terepfutó akadályverseny következő hazai futamát. Közben a Csónakázó-tóhoz folyamatosan érkeztek az újabb versenyzők még vasárnap is, hogy próbára tegyék magukat a Sprint-, illetve a Kids-kategóriában.

Az óraátállítás sem viselte meg a keménykötésű próbázókat, akik kora reggeltől együtt melegítettek be a futamok előtt. Becslések szerint mintegy tízezren keresték a spártai kihívást, és szereztek életre szóló élményeket a hétvégén a Csónakázó-tónál.


A bemelegítést még a modern kori spártaiak sem hanyagolják el
(Fotó: Gergely Szilárd)

– A jó időnek hála, tegnap még piknikeztek is itt az emberek, miután beérkeztek. A táv hosszú volt, többnyire futni kellett. Lehetett látni, milyen jól érzik magukat az emberek, és a visszajelzések is azt igazolják, hogy szeretnek Nagykanizsára jönni. Bízunk benne, hogy a későbbiek folyamán is így lesz, ha egyszer visszatér a Spartan Race ide – mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A próbázókat Cseresnyés Péter is köszöntötte. A miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő szerint a versenynek köszönhetően sokan felfigyeltek Nagykanizsára.

– Remélem, legközelebb, ha az ország másik végéből mennek magyarok például az Adriára, akkor nemcsak elsuhannak az autópályán Nagykanizsa mellett, hanem megállnak itt, körülnéznek, esznek egy ebédet, s úgy mennek tovább. Ez azt jelenti, hogy idegenforgalmi hatása is lesz a városra – fogalmazott a politikus.


Ismét a figyelem középpontjában Nagykanizsa és a Csó-tó. A képen:
Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke (balra) és Cseresnyés Péter miniszterhelyettes
(Fotó: Gergely Szilárd)

A terepfutó akadályverseny következő hazai állomása Eplény lesz, ahol Magyarország első Trifecta Hétvégéjén vehetnek részt a vállalkozó kedvűek júniusban.

– Egy kétnapos verseny keretében mindhárom távot lehet majd teljesíteni: szombat reggel elindulnak a Super-táv résztvevői, délután a Sprinten versenyzők, vasárnap pedig azok, akik a Beast-távra neveztek. Aki mindhármat teljesíti, egy hévége alatt megszerezheti a Trifectát, amiért egy plusz medál jár – árulta el kérdésünkre a Spartan Race Hungary versenyigazgatója, Sisak Zsófia.


Vigyázz, kész... AROO! (Fotó: Gergely Szilárd)

Az Amerikából indult Spartan Race népszerűségét jelzi, hogy több mint 5200 nevezőt regisztráltak csak a Sprint távra, ezen felül pedig, a hétvége első feléhez hasonlóan több száz gyerek versenyzett a Kids-kategóriában vasárnap.

A szombati versenynapról készült összeállításunkat és galériánkat ITT találja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.