Hiányzott az akarat

Széchenyi KA Győr (3.) – Kanizsai Vadmacskák SE (7.) 110-51 (29-18, 25-13, 28-10, 28-10)

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 18. forduló. Győr, 50 néző. Vezette: Hernicz, Rudasits.

Kanizsa: Hegyi (13), Holló, Zsámár L. (12), Bánhegyi (6), Budai D. (11). Csere: Veres (7), Horváth N. (2), Karancz P., Scheiber E., Gutai. Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyed elején még nem húzott el a házigazda, később azonban volt egy 12-0-s szakaszuk. A negyed végén Hegyi Vivien és Zsámár Lili pontjai jól jöttek a Vadmacskák együttesének. A második tíz percben a győriek még inkább kihasználták a vendégek védekezési hibáit, előnyük akkor már tekintélyes lett.

Nagyszünet után továbbra is pontatlanul támadtak a kanizsaiak, emellett gyengén védekeztünk, a kisalföldiek harmadik felvonás közepén már 35 ponttal is mentek. A záró negyedben sem változott sokat a játék képe, a dél-zalaiak már nem tudtak újítani.
- Sok eladott labdánk volt, a magas embereinket nem tudtunk kihasználni a palánk alatt – nyilatkozta a meccs után Zsámár Krisztián, a KVSE trénere. - A védekezésünkkel volt a legnagyobb baj, akarat sem volt, így nem lehetett jó a támadójátékunk sem. Fejben nem voltunk ott a meccsen, sajnálom, hogy így alakult.