Hogyan készül?

facebook megosztás

Legalább az ablakon bekukucskálhatnék, mit csináltok! – bukott ki egy kicsi lányból az egészséges kíváncsiság szülei munkája iránt. Erre biztosan lehet alapozni, a Hogyan készül?-sorozatok tévében, videómegosztón egyaránt tarolnak. Minap a Ribbon üveggyártó gép kilencvenvalahány éves sikertörténetére kerestem rá. Ezúttal azonban nem ilyen szívderítő műhelytitok nyomába eredünk.


Ellenőrizetlen határon bűnözők, kábítószer-szállítmányok egyaránt átjuthatnak (Fotó: Flickr)

A liberális diktatúra hogyan készül? Napjaink eseményei indokolják a kérdést. Ám ne legyen kétségünk, a próbálkozás már öregebb, mint százéves. Néhány hete a Kanizsai Esték vendége volt Raffay Ernő. Legújabb, nyomdaszagú könyve, az Ady Endre kultúrharcai kapcsán a történész a klasszikusnak elkönyvelt költő munkásságának árnyoldalairól szólt. Nem először.

Szabadkőműves béklyóban, Szabadkőműves zsoldban című köteteit már elkapkodták. Ezekből a tabudöntögető, hiteles forrásokból merítő munkákból megismerhetjük, mi vitte a sokak által zseninek tartott költőt a Martinovics páholyba? Az 1890 utáni szélsőséges, ateista vadliberalizmus – Jászi Oszkárral és társaival az élen –célja nem volt más, mint a magyar keresztény nemzetállam megsemmisítése.

Szentesi Zöldi László publicista más fórumokon végez ismeretterjesztő munkát e témában. – Ady Endre vad, ostoba és totálisan elfogult közéleti írásait sokszor még azok is restellték, akik a költőnek nagy csodálói voltak. Ezekben semmi mást nem olvashatunk, mint nagy-nagy pózolással és alaposan felülértékelt tehetséggel közzétett kívánságlistákat a magyar történelmi osztályok elmúlásáról, a keresztény egyházak kicsinálásáról, a zsidó-magyar nászról (amelyből szerinte új népnek kéne születnie), a Tisza István iránti feneketlen gyűlöletről, a szabadkőművesség hasznáról és a szocialista (!) forradalom eljöveteléről – írta legutóbb a 888.hu oldalon.

Oscar-díjakat adtak át nemrég Hollywoodban. Akadt rendező, aki már a 2020-as elnökválasztásra mozgósított.


Tojás héj nélkül, ország határ nélkül. Erős határ nélkül Amerika (is) védtelen és sebezhető (Fotó: Twitter)

A díjazottak számos esetben nyíltan bírálták Donald Trump amerikai elnököt és a határ védelmére tett – szerintük a szabadság eszményét csorbító – intézkedéseit. A flitteres ruhakölteményekben pompázó megszólalók egymást felülmúlva igyekeztek a bevándorlást és a bevándorlókat pozitív, a nemzetet színesítő, gazdagító áldásként bemutatni, vette észre a Magyar Nemzet. Hosszú Trump „bűnlajstroma”, legalábbis a liberálisok szemszögéből.  Ők azok, akik mindent és mindenkit tolerálnak, elfogadnak egészen addig, amíg az illető véleménye az ő véleményükkel megegyezik. Amint más, tőlük eltérő világnézettel találkoznak, azonnal a földbe döngölik. (Rémlik valami hasonlóság e celebek és a magyar államot megdönteni akaró szabadkőművesek között?) 

Az amerikai elnök életpárti évértékelőjében a legvédtelenebbek, a magzatok védelmére hívott: Dolgozzunk együtt egy olyan kultúrát építve, amely megvédi az ártatlan életeket. És erősítsük meg az alapvető igazságot, hogy minden gyermek – már megszületett és még meg nem született – Isten szent képmására lett alkotva.


Minden gyermek Isten szent képmására lett alkotva (Fotó: Flickr)

Trump szerint a Nyugat a nemzetek közösségét jelenti, nem egy formátlan masszát. A határok eltörlése, a szupranacionális elv, a közös értékek gondolata nem is lehetne távolabb ettől a felfogástól – Leimeiszter Barnabás kitűnő elemzését olvasom az új brazil külügyminiszter esszéjéről. – Trump 2017-es varsói beszédében fogalmazta meg legtökéletesebben ezt a nézetet, …amelyben a nyugati civilizációt fenyegető valódi veszélyt nem a radikális iszlám terrorizmusban, hanem az önfeladásban, a kultúra, a hit, a hagyomány kötelékeinek eltűnésében jelölte meg.

– A Nyugatért vívott harcunk nem a csatatéren kezdődik, hanem az elménkben, az akaratunkban, a lelkünkben – jelentette ki Trump.

Ezért hát akár zseni, akár celeb mond véleményt, helyén kezeljük. Szórakoztat, nevettet – de lássunk át a szitán: amit mond, kinek az érdeke?  Egyre több nemzet felébred, nem kér a liberális diktatúrából. A Kanizsa TV tudósította Márfi érsek minapi szavait Murakeresztúrról: „Úgy tűnik, mintha a mélypontról fölemelkedőben lennénk. De még semmi okunk az elbizakodottságra. A reményre azonban igen.”

Papp János összeállítása

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.