Javában tart a nagyrécsei óvoda felújítása

facebook megosztás

A beruházás keretében a régi épületet kívül-belül teljesen felújítják és energetikailag is korszerűsítik. Az óvoda továbbra is 60 gyermeket fogad majd, de kialakítanak egy 14 fős bölcsődét is. A folyamatosan fejlődő településen erre már nagy szükség volt, a rekonstrukcióhoz az önkormányzat 12 millió forint önrészt biztosított. - Egy nagyon csodálatos kertvárosi környezet ez Kanizsa közelében. Szinte azt lehet mondani, Kanizsa kertvárosa Nagyrécse, annak ellenére, hogy a falusi jellegét is megtartotta – hála Istennek. Sok az új lakó, fiatalok jönnek, gyermeket vállalnak, és más községekből is jönnek ide óvodások – említette Laskai Béla,  Nagyrécse polgármestere.

A bölcsődére már nagy volt az igény a faluban, a kialakítása alulról jövő kezdeményezésre indult el. - A lakosságnak volt egy igénye, szerettek volna bölcsődei ellátást. Egyesek már azt is fontolgatták, hogy valamiféle magánbölcsődét hoznak létre. Ekkor vette át az önkormányzat a stafétabotot, hogy nemcsak bölcsődét hoz létre, hanem az óvodát is felújítja –hangsúlyozta Gyarmati-Litter Tímea  projektmenedzser.

A tervek szerint az építési munkálatokkal nyár derekára végeznek a szakemberek, szeptemberben pedig már birtokba is vehetik az óvodások és a bölcsődések az új eszközökkel felszerelt modern intézményt. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.