Jubilált a Cserháti-középiskola borversenye

facebook megosztás

A borverseny a tanári kar összefogását szolgálta annak idején – idézte a kezdeteket Poór József szervező. 30 évvel ezelőtt kizárólag a Cserháti-iskola tanárai mérettették meg magukat és boraikat, de több éve már számos „külsős” borász is részt vesz a versenyen. - Jönnek több helyről, Nagyrada, Förhénc hegy, Keszthely… tehát sok helyről. Örülök neki, de jó volt abban az időben, megmondom őszintén. A tanárok jobban összefogtak, 40-50 tanár összejött. Most alig tudunk összeszedni 15-öt - említette Poór József szervező.

A hangulatra ennek ellenére nincs panasz, a Cserháti borversenye remek hangulatú program minden évben, a zsűritagok is jó ismerősként térnek vissza az intézménybe. A 30 év alatt voltak változások a tagokat illetően, és ma már egykori cserhátis diákok is helyet foglalnak az ítészek között. -  A fiatalításban sokszor Kovács Ottó volt a zsűrielnök, ma is ő lesz, illetve egy tanítványunk, aki a Földművelésügyi minisztériumban dolgozik, Kilmájer Krisztián, 5 éven keresztül is a zsűri elnöke volt - mondta Borbás Sándor szervező.

Nagy László, aki 30  éve vesz részt a szervezésben, szokásához híven idén is a kóstoltatásban és a felszolgálásban tevékenykedett. A 30. megmérettetésre 45 mintát neveztek a termelők, a legjobb fehér bor címet Somogyi Tibor chardonnay-e érdemelte ki, a legjobb vörösbor pedig Anda Zoltán merlot-kékfrankosa lett. Utóbbi kapta a közönségdíjat is.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.