Készülnek a kupakképek

2019. márc. 20.

A kupakképépítő programhoz óvodák, iskolák és baráti közösségek is csatlakozhattak. A Rozgonyi-óvodában már elkészült a pályamű, melyen sokat dolgoztak a kicsik. - A gyermekek kreativitását fejlesztette, megmutattuk a gyermekeknek azt is, hogy kidobásra szánt anyagokból milyen gyönyörűséget lehet alkotni. A vizuális látásmódjukat is fejlesztette, valamint természetesen a finommotorikájuk is fejlődött - mondta el Várhelyi Hajnalka, a Rozgonyi-óvoda óvodapedagógusa.

A program célja a környezettudatos életszemlélet népszerűsítése, valamint hátrányos helyzetű családok támogatása. A szervezők az ünnepélyes eredményhirdetés után ugyanis leadják a kupakokat, az azokért kapott pénzzel pedig a „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványt támogatják. A segítségnyújtás mellett a nevelésben is fontos szerepet töltenek be az ehhez hasonló programok. 

Azért is tartottuk fontosnak, mert számunkra is nagyon fontos az, hogy megéreztessük a gyermekekkel, hogy mi is a jelentősége az emberszeretet világnapjának, hogy gondoskodással, szeretettel forduljunk egymás felé, segítsünk embertársainkon önzetlenül. Nem mindig azért, hogy kapjunk valamit, hanem csak úgy, kedvességből. Ezt saját példánkon keresztül tudjuk véghezvinni, kolléganőimmel pedig a környezettudatos szemlélet kialakításával próbáljuk ezt megvalósítani a mindennapokban - árulta el Anekné Molnár Ildikó, a Rozgonyi-óvoda tagóvoda-vezetője.

A pályázatra legalább egyméteres alkotást kell minimum 3 kilogramm kupakból megvalósítani. Az elkészített képeket a szervezők lefotózzák, majd az alkotásokat a zsűri és a közönség is értékeli. Az ünnepélyes díjátadó április 8-án, az emberszeretet napján lesz.