Közútkezelő: indulnak a burkolatjavítási munkák

facebook megosztás

Vége a téli útüzemeltetési időszaknak a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, így a következő hónapokban újra a lokális és a nagyfelületű burkolatjavítási, illetve többek között növényzetgondozási és burkolatjel festési munkákra helyezik a hangsúlyt a szakemberek - közölte a társaság az MTI-vel.     

A társaság közleménye szerint a 2018. november 10-től 2019. március 16-ig tartó téli üzemeltetési időszak alatt közel 162 ezer tonna útszóró sót és több mint 9 millió liter kalcium-klorid oldatot használtak fel az országos, a mintegy 32 ezer kilométeres közúthálózaton. A közútkezelő több mint 800 munkagépből álló gépparkja összesen több százezer munkaórát teljesített az utakon.    

A társaság 93 mérnökségén a következő hetekben is lesznek olyan gépek készenlétben, amelyeket például hajnali fagyok, esetleges lefagyások esetén kellene bevetni - tették hozzá.    

Közölték: idén a zrt. a teljes körű felújítási munkákon felül mintegy 200 ezer tonna aszfaltot használhat fel a lokális és nagyfelületű burkolatjavítási munkákra.     

A társasághoz tartozó állami utakon az elmúlt hónapokban is folyamatosan végeztek lokális javítási munkákat hidegaszfalt felhasználásával, a tartósabb javítási munkák országosan a melegaszfalt keverőtelepek újranyitását követően kezdődhetnek el. A melegaszfaltos munkákat első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a főutakon, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el a szakemberek - írták.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.