Legyen vállalkozókedv, bátorság, szervezettség

A tájékoztató keretében a klub vezetése és szakmai stábja is szólt az elképzelésekről, tervekről az elkövetkezendő hónapokat illetően.


Labdarúgók, klubvezető, szakvezető és a szurkolók is egyet szeretnének: az FC Nagykanizsa markáns csapat legyen a bajnokságban

Fotó: Polgár László

- Még ne kimondottan a hosszú távú tervekről beszéljünk, inkább rövidtávon, vagyis a jelenlegi, harmadik vonalbeli szereplésünkről érdemes gondolkodnunk – mondta el Kovács Tamás, az egyesület elnöke. - Barna László szakvezetővel az őszt átbeszélve többek között arra jutottunk, hogy a 5-8. hely megszerzése lehet a cél, melyet szeretnénk is elérni. Voltak távozóink, érkezőink, előbbiek közül Kondor Kristóf és Szabó Ábel több játéklehetőségre vágyva távozott, Szőke Dániel esetében a teljesítményével mi nem voltunk elégedettek, míg Péntek Adrián már nem kimondottan szeretett volna maradni.

Az sem titok, hogy számos próbázó, illetve ki is próbált játékos érkezett a téli hetek során, Barna László vezetőedző közülük hárommal számolhat is a tavasz folyamán.

- A korábban érkezett Szalai Norbert esetében kicsit elcsúsztak az elképzelések a játékossal a szerződését illetően, az egykori NB I-es bal oldali védő, Varga Róbertnél, ha nem is sokon múlott, de az igényeit nem értük fel, Ekker Milán, Vajda Roland és Kovács Olivér azonban itt van és mindhármójuk esetében erősítésről beszélhetünk - vette át a szót a tréner.

Mint azt megtudtuk, Vajda és Ekker szélső támadók, míg Kovács védekező középpályás és ha valamivel később is érkeztek, előbb-utóbb biztosan komoly szerepet vállalhatnak a gárda szereplésében.

- A hosszú műfüves időszak után a héten már füvön is tréningezhettünk, ez egyfajta felüdülést jelentett a futballistáknak is – fogalmazott Barna László. - Véleményem szerint a keret erős, gyakorlatilag minden posztra két azonos tudású játékossal számolhatunk és a magunkkal szembeni elvárásaink közül az egyik, hogy hazai pályán közönségszórakoztató játékkal hatékonyabbak legyünk. Persze, azt ne felejtsük, az ősz végére talán már kiismertek minket és azóta jobban is figyelnek ránk, tehát nem lesz egyszerű dolgunk.

A szurkolói ankét részeként több észrevétel is elhangzott, s azzal mindenki egyetértett - az asztal bármelyik oldalán is foglalt helyet -, hogy az olyan mérkőzéseket, mint a Szabadkikötő, a Csepel, vagy éppen a Sárvár elleniek, többet egyszerűen nem engedhet meg magának a csapat. A bajnokság őszi felének első része egyértelműen élvezhetőbb volt, azt követően jóval óvatosabbá is vált a legénység.

- Lényeges játékosaink esetében az is, hogy amit edzésen látunk tőlük, azt merjék megcsinálni élesben is, hiszen azt Horváth Balázs példája is mutatja, amíg tréningen gyakorlatilag mélyről indulva csatárt is játszik, addig a tétmeccseken vállalkozókedvéből nem sok minden köszönt vissza – folytatta Barna László. - Bizonyos játékszituációkban higgadtabbnak kell lennünk, több kapu előtti szabadrúgást kell kiharcolnunk, pontrúgások után fejjel eredményesebbnek kell lennünk, átlövésekből is elengedhetetlen, hogy veszélyeztessünk. Ugyanakkor tartom, fejjel sem szabad a falnak rohannunk. Hátul a határozottság elengedhetetlen, viszont amit szintén kerülnünk kell, hogy szabadrúgásokból gólokat kapjunk.

Mindezen ismérvek gyakorlatilag már a mai ménfőcsanaki találkozóra is érvényesek, hiszen vasárnap 18 órától a Nagykanizsa idegenben kezdi meg szereplését az NB III tavaszi idényében.