Matematikából jeles, informatikából kitűnő

facebook megosztás

A Batthyány Lajos Gimnázium három tanulója két tárgyból is OKTV döntőbe jutott. Szente Péter, Csertán András és Sulan Ádám informatikából és matematikából is bejutott az ország legjobbjai közé, ráadásul utóbbi két gimnazista első helyről várja a tanulmányi verseny döntőjét.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntője mellett az érettségire is készül a két végzős gimnazista, Csertán András és Sulan Ádám. A fiatalok közül András informatikából, míg Ádám matematikából jutott be első helyen az OKTV döntőjébe. Nekem a matek volt nehezebb, bár az összességében is sokkal nehezebb volt, mint az előző években. Úgy érzem, hogy az informatika hozzám közelebb áll, s abban magasabb szinten is vagyok - említette András.


Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjére és az érettségire is készül Csertán András és Sulan Ádám

Szinte példa nélküli, hogy egy iskolából három diák is két tárgyból jusson OKTV döntőbe. A BLG-s fiatalok sikere a sok gyakorlásnak is köszönhető.  Korábbi évek versenyfeladatait csináltam meg, azokat, amik már szerepeltek az előző versenyeken. S szakkörön is kaptunk házi feladatokat - tette hozzá Sulan Ádám.

Az OKTV informatikából és matematikából is háromfordulós, az első kettőt már sikerrel teljesítették a kanizsai fiatalok. Szente Péter informatikából 26., míg matematikából a 11. helyről került be a tanulmányi megmérettetés döntőjébe. – Informatikából az első fordulót még papíron kellett megoldanunk. A másik két fordulóban pedig számítógépen kell programokat elkészítenünk - mondta Szente Péter. 

Az intézmény igazgatója stábunknak azt mondta, a három diák duplázására különösen büszke az iskola, hiszen ez a teljesítmény országos szinten is ritka és kiemelkedő. – Az itt elért eredmény mindig példaértékű. S valóban, nem mindig fordul elő úgy, mint az idén, hogy ugyanazon fiatalemberek matematikából is és informatikából – annak a programozás kategóriájából – országos döntőbe jussanak. Nálunk ez az idén sikerült, három kiváló fiatalemberünknek - hangsúlyozta Balogh László.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények értékét még tovább növeli, hogy 100 többletpont kapnak az egyetemi felvételin azok a diákok, akik az első 10 hely valamelyikén végeznek.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.