Megkezdődött a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése

Megkezdődött a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a templomokban és az egyházmegyei karitászközpontokban - közölte a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.     

Écsy Gábor elmondta: a vasárnapig tartó országos gyűjtést a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) hirdette meg Tartós szeretet címmel.    

Akiknek nincs lehetőségük a gyűjtőpontokon adakozni, azok a 1356-as adományvonal hívásával ötszáz forinttal támogathatják a gyűjtést - ismertette.     

A rászorulóknak az élelmiszereket a Katolikus Karitász munkatársai juttatják majd el, akik az adományokból speciális csomagokat raknak össze hajléktalanoknak, nagycsaládosoknak és egyedül élőknek. A határon túli rászorulókra gondolva idén kétszáz élelmiszercsomagot Kárpátalján is kioszt a karitász - fűzte hozzá.    

A Katolikus Karitász országos igazgatója MKPK szeptemberben, a Szíria üldözött keresztények javára indított gyűjtéséről azt mondta, sikert könyvelhetnek el, mivel több tízmillió forint gyűlt össze 2018 karácsonyáig a szír rászorulók javára.

MTI