Megtört a jég

Nagykanizsai Futsal Club (1.) - Tihanyi FC (5.) 2-1 (1-1)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, alsóházi rájátszás, 2. forduló. Nagykanizsa, 120 néző. Vezette: Hartung (Szabó P., Domokos). G.: Novák L. (7.), Horváth E. (22.), ill. Hoffer (19.)

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. - Schuller, Koronczai, Novák L., Szakmeiszter J. Csere: Szőke R. (kapus), Horváth E., Kollár, László D., Pesti A. Edző: Bagó Gábor.

Egyáltalán nem készülhetett egyszerű találkozóra a kanizsai csapat, hiszen az alapszakasz során rögtön a második fordulóban a Tihanyi FC hazai környezetében győzni tudott, mi több, Kanizsán is sikerrel járt. Nos, ezúttal sem sokkal könnyebb a helyzet, hiszen a hazaiak Novák László révén vezetést szereztek ugyan, de a további gólgyártás a vendéglátók részéről elmaradt. Sőt, a legkellemetlenebb módon, a szünet felé közeledve a vendégek egyenlítettek. Igaz, a második félidő viszont jól kezdődött, mivel Horváth Elemér viszonylag korán beköszönt ismét. Onnantól aztán olyan meglepő módon alakult minden, mint amilyen módon például egy jégkorong-meccsen „szokás”, ha még szinte egy teljes játékrész hátravan: nevezetesen a gyors játék ellenére több gólt már nem láthattak a nézők, ami egyben azt is jelentette, hogy a nagykanizsaiak újabb három pontot könyvelhettek el maguknak.

- Nagyon nehéz mérkőzés volt mivel sérülések miatt hét mezőnyjátékossal tudtunk csak kiállni az ellen a Tihany ellen, akik ellen még nem sikerült pontot szereznünk - kezdte a meccs értékelését Bagó Gábor, az NFC edzője. - Két ellentétes félidőnk volt, az elsőben a Tihanynak, a másodikban nekünk volt több lehetőségünk. A lényeg a három pont megszerzése, amivel egy picit még közelebb kerültünk céljaink megvalósításához.