Megújulás kívül-belül

facebook megosztás

Testi, lelki megújulást kínál az egyik kanizsai mozgásközpont azoknak, akik új, az eddiginél egészségesebb életmódra váltottak. A program kidolgozója szerint ezen az úton nemcsak a testet kell formálni, hanem a szellemet is.

A súlycsökkentés egyik alapeleme a testedzés, a mozgásközpont legújabb programja azonban az életmódváltásban kíván segíteni. – A Best Formban számomra a legjobb, hogy személyre szabott mind az étkezés, az edzés, a mentális segítség, kapunk instrukciókat és tanácsokat, mert már a kezdet is nehéz. Mivel van kontroll így sikeresebb is az egész, mintha csak lejönnék magamtól edzeni és otthon kevesebbet ennék, így talán ez teszi sikeressé a programot – vélekedett Balogh-Rudolf Nikolett.

Pintér Andrea öt éve indított el az első ilyen jellegű programot, amely most egy kicsit átalakult. – Teljesen más, mint a régi, talán az egyik pikantériáját az adja, hogy együtt dolgozom egy trénerrel, aki mentális támogatást nyújt. Ugyanis az az általános elképzelés, hogy az életmódváltáshoz, a fogyáshoz kell 80% táplálkozás és 20% edzés, ez azonban nem igaz. Régen én is így tudtam, de most már vallom, hogy 50%-ban kell a mentális elhatározás és a maradék 50%-ban oszlik meg az edzés és a táplálkozás – hangsúlyozta a FITPOINT Mozgásközpont edzője.

A mentális szakember is részt vesz a programban, és azt hangsúlyozza, hogy a gondolkodást is át kell alakítani a sikerhez. – Itt ami a legfontosabb lépés volt, hogy megbarátkozzunk a saját testünkkel. Nem akkor, amikor már olyan leszek, amilyennek elképzelem magam, hanem már most szeretni magam, ez pedig nagyon nehéz – mutatott rá Szilágyi Szilvia coach, mediátor.

A program résztvevői hetente többször edzenek – és nemcsak a testet, hanem a lelket is formálják.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.