Nincs ítélet az előkészítő ülésen a 2007-ben gyilkoló férfi bűnperében

facebook megosztás

Megkezdte a Zalaegerszegi Törvényszék annak a férfinak a tárgyalását, aki 2007-ben megfojtotta unokahúgát, majd holttestét elásta a pincében.Bár bevallotta bűnösségét, vallomástétele akadozott, nyilatkozatát a bíróság aggályosnak tartotta, s úgy ítélte, nem alkalmas arra, hogy döntést lehessen hozni az ügyben. A részletekről a törvényszék sajtószóvivőjét, dr. Vándor Virágot kérdeztem.

A vád szerint a vádlott 2006. évet megelőzően szexuális viszonyt tartott fenn az akkor 16 éves unokahúgával. A férfi ebben az időben édesanyjával lakott egy zalai kistelepülésen, ahol a sértett alkalmanként meglátogatta. A vádlott az együttlétekért pénzt és cigarettát adott a lánynak.

2007. május 16-án reggel a sértett nem szállt fel arra a buszra, amellyel iskolába szokott járni, helyette a vádlottat látogatta meg, hogy pénzt kérjen tőle. Ez alkalommal vitatkoztak, majd a férfi egy zsinórt tekert a lány nyaka köré, amivel megfojtotta. Miután a sértett délután nem ért haza, szülei keresni kezdték az ismerősöknél, rokonoknál. A keresésbe a vádlott is bekapcsolódott annak ellenére, hogy a lány holttestét napközben édesanyja házának pincéjében elásta.

A 2019. március 7-én megtartott előkészítő ülésen a férfi bírói kérdésre kijelentette, hogy beismerő vallomást tesz és lemond tárgyaláshoz való jogáról. Bár bevallotta bűnösségét, vallomástétele akadozott, nyilatkozatát a bíróság aggályosnak tartotta, s úgy ítélte, nem alkalmas arra, hogy döntést lehessen hozni az ügyben. A férfi a bíróság előtt tett vallomásában például az elkövetés idejeként egy nappal későbbi időpontot határozott meg, valamint elmondása szerint a sértettel csak a gyilkosság napján létesített szexuális kapcsolatot. Mindezek tekintetében a bíróság 1 hónapon belül tárgyalásra tűzi ki az ügyet.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.