Őrült meccsen Kanizsa győzelem!

facebook megosztás

Ménfőcsanak ESK (9.) – FC Nagykanizsa (7.) 3-4 (0-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 17. forduló. Győr-Ménfőcsanak, 200 néző. Vezette: Szalai L. (Gyürüsi, Révész). G.: Böcskey (79.), Visy (84.), Serfőző (85.), illetve Major (5., 88.), Vittman (71., 90.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Pál D., Major, Gerencsér A. (Szabó B., 60.), Horváth B. - Kovács O., Béli M. (Kovács Gy., 69.) – Horváth D. (Kretz, 80.), Lőrincz, Vajda - Vittman. Vezetőedző: Barna László.


Major Máté mellett Vittman Ádám (fekete mezben) is duplázott a Ménfőcsanak otthonában, második gólja egyben a kanizsai győzelmet is jelentette egy elképesztő izgalmakat tartogató mérkőzésen

Fotó: Polgár László

Nagy várakozásokkal utazott a ménfőcsanakiak otthonába az FC Nagykanizsa legénysége, hiszen a bajnokság második fordulójában a csanakiak győztesen távoztak a kanizsai stadionból. Barna László a Győr-Moson-Sopron megyei találkozón a télen érkezett labdarúgók közül a jelentős NB-s tapasztalattal rendelkező Kovács Olivérnek, valamint a Szentlőrinc SE-től érkezett Vajda Rolandnak is a kezdőben szavazott bizalmat. S ahogy a bajnokság első szakaszát, úgy második etapját is Major Máté indította góllal, aki egy baloldalról belőtt szabadrúgást juttatott ívelt fejessel a kapu jobb oldalába (0-1). A vezető találat után is összeszedett, egységes játékot láthattunk a vendégektől az amúgy inkább mezőnybeli futballozást hozó első félidőben, a kapuk ugyanis elvétve forogtak veszélyben. Egészen a félidő végéig, akkor a hazaiak két kapufát is lőttek egy szabadrúgás után, illetve Horváth Márton védett harmadszorra, így elmondhatták a nagykanizsaiak, hogy jól jött a szünet.

Fordulás után a hazai Németh Bence veszélyeztetett az 59. percben, erre válaszolt Szabó Bálint a 63. percben, majd néhány perccel később Vajda passza után Lőrincz elöl mentettek az utolsó pillanatban. A 71. percben aztán Vittman Ádám volt szemfüles és erőszakos, hiszen egy kapusnak haza továbbított labdára rárajtolt és 2 méterről a bal alsó sarokba kotorta azt (0-2). A 79. perctől aztán jött az óriási fordulat a meccsen: előbb a kapu előtt a rövid saroknál érkezett és a hálóba pörgetett Böcskey Zsolt (1-2), majd egy csúsztatás következett a 81.-ben, illetve a 85. percben a hosszún érkező Serfőző Bence találata már a hazai vezetést jelentette (3-2). De hogy ne maradjon így, arról Major gondoskodott, így ismét egál volt (3-3). És még mindig nem volt vége, mivel Vittman egy kipattanót bevágva megfordította ismét a meccsállást, a Kanizsának ez pedig a győzelmet jelentette!

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.