Pályaorientációs Szakmai Napot tartottak a Zsigmondy-iskolában

A Zsigmondy-iskolában induló képzéseket is bemutató előadássokkal kezdődött az idei Pályaorientációs Szakmai Nap. A rendezvény egyik fő célja, hogy népszerűsítse a szakképzést. Nem megy a szakképzés anélkül, hogy cégek, munkahelyek a duális képzést ne támogatnák. Azt tapasztaljuk és örömmel vesszük, hogy a cégek keresnek meg bennünket, hogy tanulószerződéssel vinnének diákot, ajánljanak munkahelyet is. Megkeresett már minket az E.ON, nemcsak technikus képzés iránt érdeklődtek, hanem a szakmai iránt is: villanyszerelő, központi fűtés- és gázszerelőket is keresnek, de a gázipari technikusaink is lehetnének - mondta Laukó Emőke, a Zsigmondy-iskola igazgatója.

A megyei kamara rendezvényén a környező általános iskolák hetedikes osztályfőnökei vettek részt. – Körbevezetjük a pedagógusokat mind a három szakképző intézményben a megyében. Itt betekintést nyerhetnek az intézménybe, hogy milyen oktatás folyik ott. Ellátogatunk a tanműhelyekbe is, ahol a gyakorlati oktatást tekintjük meg. S egy kellő hiteles képet kapnak arról, hogy a diákok milyen felszerelt, korszerű tanműhelyekben tölthetik a gyakorlatuk - fogalmazott Oros Ildikó, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója.


Még vérnyomást is mértek a Zsigmondy-iskola diákjai a pályaorientációs napon

A pedagógusok a Zsigmondy-iskola egészségügyi tanműhelyét is megtekintették, majd délután a Cserháti- és a Thúry-iskola szakmai munkájába is bepillanthattak.