Rendhagyó tanórát tartott Cseresnyés Péter a Hevesiben

Cseresnyés Péter tartott rendhagyó tanórát a Hevesi Sándor Általános Iskolában. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a környezetvédelemről beszélt a nyolcadikos diákoknak. A programot a Fenntarthatósági Témahét apropóján rendezték meg.

Visszatért a katedrára Cseresnyés Péter, legalábbis egy tanóra erejéig. A miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélgetett a diákokkal, mit tehetnek környezetük védelméért.

– Lekapcsolom-e a fűtést télen, amikor már 25 fok van a lakásban? Vagy a tőlem 200 méterre lévő boltba autóval megyek vagy gyalog, esetleg kerékpárral? Arra próbáltam meg rávilágítani, s a végére a gyerekek is, bár egy kicsit félénkek voltak, rájöttek, hogy a mi kis mikrovilágunkban mindenki viselkedhet felelősen – mutatott rá a politikus.


Cseresnyés Péter: a bolygó védelméért mindannyian tehetünk

A Hevesi-iskolában – örökös ökoiskolaként – nagy gondot fordítanak a környezet- és egészségtudatos nevelésre.

– Minden évben megtartjuk az egészségnapunkat, amely már úgymond híres a városban. Ilyenkor rengeteg orvos jön előadást tartani, szakembereket hívunk meg, hogy a gyerekek számára még élvezetesebbé tegyük ezeket az előadásokat. Az egészségnap éppen tegnap volt itt nálunk, aztán beszálltunk a TeSzedd! akcióba is, a Fenntarthatósági Témahetet pedig idén is megtartottuk, ahhoz tavaly csatlakoztunk – mondta el Szabó Erzsébet iskolaigazgató.

Az elmúlt napokban a hevesis diákok különféle interaktív programokon vettek részt. A Fenntarthatósági Témahéthez országszerte csatlakoztak intézmények. A foglalkozások középpontjában a vízhiány és a levegőszennyezés, valamint a fenntartható városok és a közösségi közlekedés formái szerepeltek.